Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Våra projekt

NSR deltar i både internt och externt finansierade projekt för att tillsammans med samarbetspartners driva utvecklingen framåt i vår sektor.

Här kan du läsa mer om de projekt vi är, eller har varit, delaktiga i.

BCEC – Baltic Composting Excellence Center

Genom att skapa ett kompetenscenter för kompostering i Östersjöområdet ska vi bland annat minska utsläppen av växthusgaser från komposteringsprocesserna.

Power Bio

Syftet med projektet Power Bio är att öka tillgången på biomassa för grön energiproduktion genom effektiv användning av oanvänd restbiomassa som gräs och tång samt halm.

NSR bygger biokolsanläggning

Vi bygger en anläggning för produktion av biokol, där vi använder ris och grenar från stadens parker och invånarnas trädgårdar för att skapa ett lokalt kretslopp.

Med plats för framtidens resurser

I Helsingborgs nya stadsdel Oceanhamnen finns unika möjligheter att ta vara på avfall på nya, hållbara sätt. I projektet Resursens hus tittade vi på just detta, tillsammans med de boende.

Optimera användningen av biomassa

Projektet Greater bio undersökte hur vi bäst kan utnyttja potentialen i biomassa och avgöra om det lämpar sig bäst för biokol eller biogas.

En återvinningstjänst på hjul

I projektet Mobil resurspunkt undersökte NSR möjligheterna för en ny tjänst i Båstads kommun. Syftet var att öka servicen och bredda utbudet av återvinningstjänster för dig som bor på Bjäre.

Vi bidrar till att skydda Östersjön

NSR genomförde en del i EU-projektet Reviving Baltic Resilience, där vi undersökte tre olika tekniker för att rena lakvatten från PFAS, ämnen som är farliga för hälsa och miljö.

Test med bestäm-själv-tömning

2000 villahushåll i Helsingborg har testat en annorlunda typ av sophämtning där de själva fått bestämma när de vill att sopbilen ska tömma deras sopkärl. Testet avslutades maj 2021.

Stadens ängar till biogas

Projektet Grön biomassa var en förstudie som utredde om vi kan använda gräsklipp från Helsingborgs stads grönytor för att framställa biogas.

Biokol gör jorden mindre giftig

Biokol kan vara ett bra alternativ för att förbättra jordkvalitéten och stabilisera föroreningar hos förorenade jordmassor. Det skulle minska både miljörisker och uppkomsten av avfall.

Återbruk 2.0

Genom att öka både andelen återbruk och andelen materialåtervinning ska vi minska andelen material som går till förbränning.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar