Mitt kärl är inte tömt

Mitt kärl är inte tömt

Om ditt kärl inte har blivit tömt kan du felsöka och felanmäla det här.

Under normala omständigheter hämtas avfall mellan 06.00 och 22.00. Här hjälper vi dig att felsöka varför ditt kärl inte är tömt och hur du kan rätta till det innan du kontaktar vår kundservice.

Det kan finnas många orsaker till att ditt kärl inte är tömt

Kärlet kan vara för tungt, det kan vara placerat fel och så vidare. Hur ett kärl ska placeras och hanteras styrs av renhållningsordningen för din kommun och av arbetsmiljöregler. Det kan också vara så att sophämtningen är försenad i ditt område.

Har du fått en grön lapp på kärlet?

Chauffören ska hänga en grön lapp på ditt kärl om det inte kunnat tömmas. Står kärlet inte framme får du inte en grön lapp. För att underlätta för dig har vi gjort en guide för de vanligaste orsakerna till att ditt kärl inte blivit tömt.

Avvikelserapport

Felsökning checklista

Kärlet får stå 0-2 meter (0-5 m i Höganäs) in från tomtgränsen. Om du vill ha kärlet hämtat längre in på tomten får du betala extra för det. Trädgårdskärl ska alltid placeras närmast tomtgränsen. Så här placerar du dina kärl

Tips: Bygg gärna en permanent plats för dina avfallskärl vid tomtgränsen om du kan och anslut dig gärna till vår SMS-påminnelse så får du alltid ett SMS kvällen före tömning.

Ditt kärl ska kunna rulla och locket ska vara stängt. Var extra noga med trädgårdskärlet som lätt blir för tungt om man fyller det med till exempel grästuvor.

Tips: Du kanske behöver fler eller större kärl. Har du extra mycket förpackningar någon gång så kan du lämna det på en återvinningscentral eller på en återvinningsstation.

Ditt kärl ska alltid placeras med draghandtaget tillgängligt på tömningsdagen. Chauffören ska inte behöva vrida kärlet för att komma åt draghandtaget.

Stora förpackningar som pizzakartonger och skokartonger vecklar lätt ut sig och fastnar i kärlet. Det är ditt ansvar att avfallet ligger löst på tömningsdagen.

Tips: Riv alltid sönder större förpackningar och pressa inte ner stora förpackningar i kärlet.

Se till att du inte blockerar ditt kärl så att det inte kan hämtas. Kärl töms mellan 6:00 och 22:00

Tips: Tänk på hur du placerar din bil eller andra föremål på tömningsdagen.

Du måste lägga rätt avfall i rätt fack och rätt kärl. Dekaler i kärlet förklarar vad som ska ligga var.
Information om hur du sorterar hittar du i vår sorteringsguide. Rätta till det som blivit fel och kontakta  kundservice för att beställa en extra tömning om du behöver, annars är det bara att invänta nästa tömningstillfälle.

Du måste se till att det är skottat och halkbekämpat fram till kärlet på tömningsdagen och ut på trottoaren. Många olyckor sker på grund av halka.

Tänk på följande:

  • att du kan bli ansvarig om någon halkar och skadar sig utanför din fastighet.
  • att göra hål i eventuella snövallar så att avfallskärlen kan transporteras mellan hämtningsfordonet och fastigheten.

Läs mer hos din kommun om vad som gäller för dig som fastighetsägare när det är snö och halka:

Bjuvs kommun
Båstads kommun
Helsingborgs stad
Höganäs kommun
Åstorps kommun
Ängelholms kommun

I samband med helgdagar som jul, nyår och midsommar kan din tömningsdag tillfälligt ändras en dag fram eller en dag bakåt. Du hittar aktuellt helgschema här.

Datumen för ändrade tömningsdagar är också markerade i tömningskalendern.

Gör en felanmälan dagen efter utebliven tömning

Om inget av ovan stämmer kan du göra en felanmälan till vår kundservice, antingen via formuläret nedan eller på telefon 042-400 13 40. Felanmäl dagen efter utebliven tömning. Då har vi bra förutsättningar för att åtgärda den uteblivna tömningen. Tips! Tänk på att du kostnadsfritt kan få påminnelse via sms dagen innan vi tömmer. Läs mer och anmäl dig här

Formulär för felanmälan

Om du behöver göra en felanmälan, eller om ditt kärl behöver repareras, går det bra att fylla i formuläret nedan.

Kundnumret hittar du på din faktura

Hämtningsadress

Välj kärl
Förklara så utförligt som möjligt
Du måste bekräfta att du inte är en robot.

I våra formulär samlar vi in de uppgifter du angivit för att kunna leverera våra tjänster och hantera felanmälningar och kundsupport. Behandlingen av uppgifterna sker i enlighet med gällande lagstiftning. Läs mer om hur NSR hanterar personuppgifter på nsr.se/gdpr