Från och med april har våra fakturor ett nytt utseende.

Läs mer
Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Det här kan vi inte ta emot

Vissa saker kan vi inte ta emot på återvinningscentralen som bilskrot, lantplast, latrin/gråvatten från husvagnar, medicin, vårdavfall, restavfall, vapen och fyrverkerier.

Det här kan vi inte ta emot på ÅVC

Bilskrot kan inte tas emot på återvinningscentralen. Detta gäller alla fordon som drivs med motor. Kontakta istället auktoriserat företag.

Lantplast kan inte tas  emot på återvinningscentralen. Kontakta istället Svepretur på 0771 – 111122. För mer information, läs på www.svepretur.se  eller kontakta kommunens miljöförvaltning. Varje år brukar dock Svepretur genomföra en egen insamling av plast ett par dagar under perioden maj – augusti på många olika ställen i Skåne. Ett av dessa ställen är Höganäs ÅVC. Men det är alltså bara under dessa två dagar som du kan lämna lantplast på Höganäs ÅVC och enbart direkt till Svepretur, inte till NSR.
Läs mer om Svepreturs insamling på deras hemsida

Du kan inte lämna latrin och gråvatten från husvagnar och husbilar på våra återvinningscentraler. Vi hänvisar dig till någon av följande campingar och rastplatser

Matavfall kan inte tas emot på återvinningscentralen. Det lämnar du istället i ditt kärl hemma.  Detta sorteras inte som matavfallSnus, cigaretter, tuggummi, blomjord, kattsand.
Här får du veta vad som räknas som matavfall och hur du ska sortera det

Medicin kan inte tas emot på återvinningscentralen. Det lämnar du istället till ett apotek. Apoteken samlar in överblivna läkemedel och destruerar dessa på ett säkert sätt. Även sprutor och kanyler skall lämnas på apotek.
Läs mer om hur du hanterar läkemedel

Restavfall kan inte tas emot på återvinningscentralen.  Det lämnar du istället i ditt kärl hemma. Detta sorteras inte som restavfall: Mat, förpackningar, farligt avfall, elavfall, batterier.

Vapen och ID-handlingar kan inte tas emot på återvinningscentralen. Kontakta istället polisen på nummer 114 14. Polisen tar emot:

  • Alla typer av vapen, även luftvapen.
  • Pass och andra upphittade ID-handlingar.

Vi tar inte emot fyrverkerier, nödraketer, ammunition, sprängämne och andra explosiva varor. Kontakta istället tillverkare, återförsäljare eller polisen på nummer 114 14.

Använda munskydd, skyddskläder, katetrar, engångshandskar, stomipåsar och blöjor är exempel på avfall som du ska slänga hemma i restavfallet. Du kan inte lämna detta på återvinningscentralen.
Mer om avfall som uppstår i samband med vård i hemmet

Öppettider idag

Bjuv ÅVCStängt
Helsingborg ÅVC07:00-18:00
Höganäs ÅVC07:00-16:00
Åstorp ÅVC09:00-18:00
Ängelholm ÅVC07:00-16:00
Återvinningstjänster i Båstad

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar