Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

En hållbar jul

Här får du tips inför ditt julfirande, både när det gäller praktisk information om ändrade tömningsdagar och hur du firar din jul på ett lite mer hållbart sätt.

Ändrade tömningsdagar och öppettider

Alla öppettider på hemsidan är uppdaterade för julen 2023

Tömningskalender

Du som bor i Bjuvs, Båstads, Helsingborgs, Höganäs, Åstorps eller Ängelholms kommun kan söka efter dina tömningsdagar i vår tömningskalender. Från den 1 december varje år kan du skriva ut ett tömningsschema för kommande år.

Till tömningskalendern

Sortera julens avfall

Det blir ofta en del avfall under julfirandet. Vissa av dem kan vara lite kluriga att sortera. Se till att du återvinner presentpapper, snören, trasiga ljusslingor, julkort, värmeljus och julgran på rätt sätt. Och hur var det nu igen med frigolit…?

Så sorterar du julens avfall

Laga lagom

Vi hjälper dig att planera för att inte laga för mycket och därmed riskera att behöva slänga mat eller ingredienser som blivit över på din buffé eller ditt julbord.

Och tänk på att ta hand om överblivet matfett efter att du stekt klart julköttbullarna!

Tips och trix

Med några små och enkla tips kan du förenkla din jul och spara både tid och pengar (och avfall). Här får du våra bästa jultips.

Hållbara julklappar

Du behöver inte ge bort något nytt och dyrt i julklapp. Fynda på second hand, gör egna klappar eller ge bort en upplevelse. Här får du inspiration på hållbara julklappar som tar vara på de resurser vi redan har.

Inspirerande inslagningar

Du måste inte köpa nya fina rullar med inslagningspapper för att dina julklappar ska sticka ut under granen. Här får du tips på hur du kreativt och smart kan slå in dina julklappar utan att skapa onödigt avfall. Vad sägs om att använda tyger, scarfs, kakburkar, tidningspapper, grankvistar eller torkade apelsinskivor?

Inspirera mig!

Dekorationer

Fixa julstämningen med juldekorationer du skapat själv med prylar du redan har hemma eller som du hämtat i naturen.

Hållbara juldekorationer

Gott nytt år!

Det är många som firar in det nya året med fyrverkerier, men det är kanske inte helt självklart hur de ska sorteras efter nyårsfirandet. Avverkade och utbrända fyrverkeripjäser kan du slänga hemma i restavfallet eller i containern som heter “Tapet och gummi” på återvinningscentralen. Men oanvända fyrverkerier kan du inte lämna på återvinningscentralerna. Ibland går det att lämna tillbaka dem till återförsäljaren, annars ska du lämna in dem på närmaste polisstation. Det gäller även andra explosiva varor som nödraketer, ammunition och sprängämnen. Du kan kontakta polisen på 114 14 för mer information.

Brukar du avlägga nyårslöften? Här får du tips på nyårslöften som är hållbara – bra för både för dig och klimatet (och plånboken).

Andra hållbara högtider

Här hittar du våra tips för andra hållbara högtider

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar