Från och med april har våra fakturor ett nytt utseende.

Läs mer
Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Hållbara julklappar

Du behöver inte ge bort något nytt och dyrt i julklapp. Här får du inspiration på hållbara julklappar som tar vara på de resurser vi redan har.

Köp julklappar på second hand

På loppisar, auktioner eller i second hand butiker kan man verkligen fynda schyssta julklappar av bra kvalitet. Ha en plan för vad du letar efter när du ska ut och handla second hand så att du inte blir överväldigad av allt som finns i butiken. Men var samtidigt öppen för att springa på andra fynd. Exempel på saker du kan fynda är:

 • böcker
 • sällskapsspel
 • barnkläder
 • husgeråd
 • inredningsdetaljer
 • möbler
 • leksaker

Gör egna julklappar

Att få en julklapp som någon gjort själv och lagt ner sin tid och kreativitet i kan man ju inte annat än bli glad för. Kanske har du något hemma du kan göra om och ge bort eller fyndar du något på second hand som du kan sätta din prägel på.

Till exempel kan du göra en hatthylla av galgar, ljusstakar av lufttorkande lera till ljusstumpar eller  självvattnande vaser av glasflaskor.

Eller varför inte sy en riskudde att värma i mikron för ömma muskler eller kalla händer? Materialet har du säkert redan hemma.

Känner du dig inte så kreativ men har gröna fingrar så är ju sticklingar av dina favoritplantor en perfekt julklapp!

Välgörenhetspresenter

Att ge bort ett medlemskap i en välgörenhetsorganisation eller en donation i någons namn kan vara ett fint alternativ till att ge bort en pryl. Många organisationer erbjuder dessutom ett gåvobevis  som du kan ge till den som ska få presenten. Låt dina julklappar bidra till en bättre värld genom att till exempel rädda naturen, stötta utrotningshotade djur, hjälpa till att hitta botemedel mot sjukdomar eller rädda svältande barn.

Här får du tips på presenter för välgörenhet

Ge bort en upplevelse

En uppskattad julklapp är ju att få en upplevelse. Klassiska upplevelser kan vara:

 • att gå på konsert/stand-up
 • få massage
 • äta mat på någon trevlig restaurang

Men man kan också ge bort en dag i ishallen, en matlagningskurs, ett träningspass, barnpassning, luftballongsfärd, en picknick i vårsolen eller en keramikkurs. Bara fantasin sätter stopp! Att göra saker tillsammans är både roligt, smart och hållbart.

Ge bort något ätbart

 • Gör kimchi med säsongens grönsaker och ge till någon som uppskattar smakrika tillbehör. Det är lättare än du tror och funkar som tillbehör till en mängd rätter.
 • Känner du en gottegris? Då kan du göra egna kolor. Smaksätt med saffran, choklad & havssalt, lakrits eller vad du helst önskar.
 • Eller så gör du en smarrig hemmagjord müsli eller marmelad, perfekt för den som älskar att äta långa frukostar.

Förläng livet på prylarna

Ett väldigt bra sätt förlänga livet på sina prylar är ju att laga och reparera dem. Eftersom det är så lätt att köpa nytt idag glömmer vi bort att det är lika lätt att fixa till det som gått sönder. En perfekt julklapp är därför att ge någon en reparation sin fina cykel, en lagning av de perfekta jeansen eller klackning av favoritskorna. På så sätt får vi ha kvar våra kära prylar längre!

Fler jultips

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar