Just nu kan vinterväglaget orsaka förseningar i sophämtningen.

Läs mer
Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Ljuvliga juldekorationer

Fixa julstämningen med juldekorationer du skapat själv med prylar du redan har hemma eller som du hämtat i naturen.

Tre adventsljusstakar av saker du redan har hemma

🥫 Konservburkar
Innan du sorterar dina konservburkar för materialåtervinning kan du förlänga livet på dem genom att göra om dem till en adventsljusstake. Ta fyra burkar, gärna i lite olika storlekar, fyll dem med sand och sätt ner ljus. Därefter kan du dekorera efter tycke och smak. Kanske med mossa, kryddor eller kottar? Efter jul kan du använda burkarna som krukor för till exempel sticklingar.

🥧 Kakform
På loppisar, i second hand butiker och kanske i skåpet hemma i köket kan man hitta fina gamla bakformar. Dessa kan du också använda som adventsljusstake under december. Med samma enkla teknik som med konservburkarna får du en unik och personlig adventsljusstake.

🍾 Glasflaskor
Glöggflaskor, saftflaskor eller gamla glasflaskor från loppis kan bli en väldigt fin och personlig adventsljusstake. Utseendet kan varieras i oändlighet, bara fantasin sätter gränser. Behåll etiketterna på eller ta bort dem. Ha fyra likadana flaskor eller fyra helt olika. Håll dem rena eller fyll dem med granris eller måla på dem.

Tre hållbara juldekorationer

🎄 Pepparkaksformar i granen
När du bakat färdigt alla pepparkakor kan du använda pepparkaksformarna till annat. Till exempel kan du använda dem som servettringar när det är dags att duka för julbord eller kan du knyta fast ett fint band i dem och hänga upp dem i granen.

🍊 Apelsinskal
Ta vara på skalet när du äter apelsiner och clementiner. Av det kan du göra väldoftande girlanger, hängen till granen eller dekorationer till dukning. Har du ingen liten form att stansa ut former med så kan du använda en sax och klippa i skalet. Vill du att det ska dofta ännu mer jul i hemmet så använd dig av kanelstänger, hel stjärnanis och nejlika tillsammans med apelsinen.

🌿 Ljuslykta med inslag från naturen
Ett annat sätt att ta vara på det du har när du ska julpynta är att använda sådant som finns i naturen. Som granris, kottar, kastanjer, mossa, torkade grenar, osv. Till exempel kan du göra en ljuslykta till trädgården genom att frysa in granris och vatten i en gammal sockerkaksform.

🏮 Pappersdekorationer
Använd papper du redan har hemma och vik blommor, julgranskulor och annat julpynt.

Exemplen ovan kommer från Pinterest, där du kan hitta många fler inspirerande bilder för en hållbar jul.

Fler jultips

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar