Skaffa eget trädgårdskärl

Skaffa eget trädgårdskärl

Här hittar du information om hur du beställer trädgårdskärl och vad som räknas som trädgårdsavfall.

Du som har ett hus med en trädgård kan betala för att få trädgårdsavfall hämtat vid din fastighet. I trädgårdskärlet kan du lägga grenar, gräs, löv och liknande avfall som uppstår vid normal skötsel av din trädgård. Du kan välja mellan två storlekar på kärl: 190 liter eller 370 liter.  Beställ genom formuläret längst ner på sidan.

När töms mitt trädgårdskärl?

Trädgårdskärlen töms varannan vecka mellan vecka 9-48. Du hittar dina exakta tömningsdagar i vår tömningskalender.

Det enklaste sättet att komma ihåg när det är dags att ställa ut kärlet, är att du ansluter dig till vår gratistjänst sms-påminnelse. Då får du ett sms dagen innan det är dags för tömning.

Tänk på att …

  • Överfyll inte dina kärl.
  • Placera alltid trädgårdskärlet precis vid tomtgränsen med handtaget utåt senast klockan 06:00 på tömningsdagen. Om du har flera kärl stående vid tomtgränsen ska ditt trädgårdskärl alltid stå närmast gränsen. Läs mer om placering av kärl
  • Vi hämtar enbart trädgårdsavfall som ligger i kärlet, inga buntade grenar eller ris som ligger bredvid.
  • Lägg inte för mycket fallfrukt i trädgårdskärlet. Några äpplen går bra, men om du lägger för mycket frukt i kärlet blir det för tungt. Har du mycket otjänlig frukt kan du lämna det på en återvinningscentral.

Priser för trädgårdskärl

Bjuv, Båstad, Helsingborg, Åstorp, Ängelholm

Storlek på kärlTömningar per årTotal avgift/år
370 l kärl201050 kr
190 l kärl20900 kr

Höganäs

Storlek på kärlTömningar per årTotal avgift/år
370 l kärl201130 kr
190 l kärl20770 kr

Anmäl dig här

Formulär för anmälan till trädgårdskärl

Du som har ett hus med en trädgård kan betala för att få trädgårdsavfall hämtat vid din fastighet varannan vecka under perioden vecka 9-48. I trädgårdskärlet kan du lägga grenar, gräs, löv och liknande avfall som uppstår vid normal skötsel av din trädgård.

Kundnumret hittar du på din faktura
Du måste bekräfta att du inte är en robot.

I våra formulär samlar vi in de uppgifter du angivit för att kunna leverera våra tjänster och hantera felanmälningar och kundsupport. Behandlingen av uppgifterna sker i enlighet med gällande lagstiftning. Läs mer om hur NSR hanterar personuppgifter på www.nsr.se/om-den-har-webbplatsen/gdpr.