Så här sorterar du i fyrfackskärl

Så här sorterar du i fyrfackskärl

Fyrfackskärl Ett fyrfackkärl är ett helt vanligt kärl som är delat i mitten och har en insats med två fack. Här får du reda på hur du  ska sortera.

I varje fack sorterar du olika typer av avfall. För att du ska kunna sortera nästan allt avfall som du får hemma måste du ha två stycken kärl. Fyrfackskärlen finns i två storlekar, 370 liter och 240 liter. Vad du ska lägga i de olika facken beror på vilken kommun du bor i:

Indelning av fyrfackskärl Båstad och Ängelholm

KÄRL 1KÄRL 2
A: MatavfallA. Pappersförpackningar
B: RestavfallB. Tidningar
C: MetallförpackningarC. Ofärgade glasförpackningar
D: Hårda plastförpackningarD. Färgade glasförpackningar

Mjukplastförpackningar samlar du in i en säck som du får av oss. Vi hämtar säcken på beställning. Du måste alltså kontakta oss för att boka hämtning.

Sorteringsblad Båstad och Ängelholm

Fyrfackskärl Helsingborg

KÄRL 1KÄRL 2
A: PapperförpackningarA: Plastförpackningar
B: RestavfallB: Tidningar
C: MatavfallC: Metallförpackningar
D: Färgade glasförpackningarD: Ofärgade glasförpackningar

Batterier kan du lämna i en hårdplastburk som du ställer på kärl 2 innan tömning. Vi hämtar dina batterier och lägger sedan burken i plastfacket innan vi tömmer.

Sorteringsblad Helsingborg

Indelning fyrfackskärl Bjuv och Åstorp

KÄRL 1KÄRL 2
A: MatavfallA: Pappersförpackningar
B: RestavfallB: Tidningar
C: Färgade glasförpackningarC: Ofärgade glasförpackningar
D: Hårda plastförpackningarD: Metallförpackningar

Mjukplastförpackningar samlar du in i en säck som du får av oss. Vi hämtar säcken på beställning. Du måste alltså kontakta oss för att boka hämtning.

Sorteringsblad Bjuv och Åstorp

I Höganäs kommun använder man inte fyrfackskärl i dagsläget. Så här ser det istället ut för dig som har full sortering med delat kärl för mat- och restavfall  i Höganäs (alternativ 1):

Full sortering i Höganäs

KÄRL 1KÄRL 2KÄRL 3
A: MatavfallA: PappersförpackningarA: Färgade och ofärgade
glasförpackningar
samt metallförpackningar
B: RestavfallB: Tidningar

Mjuk- och hårdplast sorteras i en säck som du får av oss. Säcken hämtas enligt det schema som du kan hitta i vår tömningskalender.

Illustration av sopbil med fyra fackBilen som tömmer har också fyra fack

För att inte det du sorterat i fyrfackskärlen ska blandas när vi hämtar det, har även bilen som tömmer dina kärl fyra fack. När bilen sedan ska tömmas inne på NSR:s återvinningsanläggning töms de olika facken på olika ställen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window