Töm säcken

Töm säcken

Från den 1 januari 2020 tar vi inte emot säckar med blandat avfall. Innehållet ska sorteras så att mer avfall går till återbruk och återvinning istället för att eldas upp.

Bara en tredjedel  är rätt sorterat

Våra besökare på NSR:s återvinningscentraler är duktiga på att sortera, men vi måste bli ännu bättre på att sortera ut allt som kan återbrukas och återvinnas. Vi har sett att bara en tredjedel av innehållet i säckar med blandat innehåll är rätt sorterat, resten är avfall som går att återvinna – som förpackningar, textilier och elektronik.

Mål: mer avfall till återvinning

Därför ber vi dig tömma säcken (och annat emballage) samt sortera innehållet i rätt containrar. Den tomma säcken kan du sedan återanvända eller återvinna. Målet är att minska felsorteringen så att mer avfall går till återvinning istället för förbränning, som är både dyrt och belastar miljön.

Dessutom innebär det en risk för vår personal när de inte kan se exempelvis vassa föremål i säckarna.

Här kan du läsa mer om resultat av säckstoppet efter fem månader.

Osäker på hur du ska sortera?

Använd sorteringsguiden eller fråga personalen på din återvinningscentral – vi finns på plats för att hjälpa dig.

Mer till återvinning för en hållbar framtid!

I vår film  svarar Anna-Karin Falkenstöm, enhetschef för Återvinningscentralerna, på frågor och delar med sig av sina bästa sorteringstips.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window