Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Ny fackindelning i Bjuv och Åstorp

I höst byter vi plats på facken för plastförpackningar och tidningar hos dig som bor i villa i Bjuvs och Åstorps kommun. Dessutom försvinner mjukplastsäcken och så blir det enklare att beställa nya matavfallspåsar. Du får snart ett brev med information om förbättringarna och vad du behöver göra.

Plast och tidningar byter plats

Under september-november ändrar vi indelningen i fyrfackskärlen hos dig som bor i villa i Bjuvs och Åstorps kommun. Förändringen innebär att plastförpackningar i kärl 1 och tidningar i kärl 2 byter plats. Detta gör vi eftersom mängden tidningar generellt har minskat medan plastförpackningarna har ökat.

Efter bytet får du mer utrymme för plastförpackningar. Dessutom försvinner mjukplastsäcken – efter bytet kan du slänga hårda och mjuka plastförpackningar i samma fack i kärl 2.

Tips! Samla mjukplast i till exempel en använd brödpåse eller blöjförpackning och knyt ihop. Då flyger plasten inte iväg vid tömning och skräpar ner.

Håll utkik efter brev från NSR

I september eller oktober (någon vecka innan det är din tur) får du ett brev från NSR. Där står det vilken dag du ska ställa fram både kärl 1 och 2 så vi kan göra fackbytet. Har du Kivra får du brevet till din digitala brevlåda, annars kommer det med posten. Brevet går till den som står på abonnemanget. Direkt efter bytet sorterar du enligt den nya indel­ningen.

Hämtning av sista mjukplastsäcken

Efter fackbytet kan du boka hämtning av din sista mjukplastsäck senast den 31 decemberMina sidor eller hos kundservice. Du kan också lägga säcken i facket för plastförpackningar eller lämna den på din återvinningscentral.

Så får du nya matavfallspåsar

Det är obligatoriskt för hushåll i Bjuvs och Åstorps kommun att sortera ut sitt mat­avfall. Observera att du enbart får använda NSR:s matavfallspåsar, inga andra påsar.

Från den 30 oktober kan du enkelt få nya matavfallspåsar genom att flagga. Att flagga innebär att du på tömningsdagen klämmer fast en tom matavfallspåse under locket på kärl 1 (väl synlig). Då lämnar chauffören nya påsar på kärlet. Till dess beställer du matavfallspåsar här. Du kan även hämta matavfalls­påsar på din återvinningscentral.

Läs mer om plast och matavfall

På vår plastportal har vi samlat bra-att-veta-information om plast och på vår matavfallsportal finns allt du behöver veta om matavfall och matsvinn.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar