Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Släng inte textilier

Är det dags att rensa i garderoben? För miljöns skull – släng aldrig textilier. Här får du tips på vad du kan göra istället!

Visste du att sju av tio personer slänger kläder istället för att återvinna dem? Det är verkligen inte hållbart för miljön. Dessutom finns det ju massor med alternativ till att slänga:

💰 Sälj

Passa på att tjäna en slant och sälj dina kläder på loppis eller på internet. Här får du fem bra tips för att sälja begagnade plagg på auktion.

🎁 Ge bort

Om du inte orkar sälja dina plagg så finns det mängder av ställen som tar emot textilier. Både hjälporganisationer och större kläd- eller inredningsbutiker tar emot dina gamla textilier, oavsett om de är hela eller inte. Eller så kan du passa på att lämna in dem på återvinningscentralen nästa gång du ska dit. Du kan även lämna trasiga och utslitna textiler, både i insamlingscontainrar och på återvinningscentralen. Din utslitna t-shirt och dina håliga strumpor kan till exempel återvinnas till trasor eller möbelstoppning.

🧵 Laga

Om du inte är händig själv kanske du känner någon som är det. Eller lämna in till din lokala skräddare.

🧙🏻‍♂️ Förvandla

Förvandla dina textilier till något annat. Ett par trasiga jeans kan bli en kasse och gamla lakan näsdukar. Bara fantasin sätter gränser. Här hittar du tips på vad du kan göra med dina jeans.

💡 Förnya

Ibland kan det räcka med att uppdatera ditt plagg. Ett par jeans kan bli shorts, en gammal sommarklänning kan bli nattlinne. Var kreativ!

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar