Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Frågor och svar om din återvinningscentral

Här ser du de vanligaste frågorna och svaren som har med din återvinningscentral att göra

NSR tar inte emot lantbruksplast (ensilageplast). Plast som används inom lantbruk tillhör Svepreturs återvinningssystem och samlas in av dem. Kontakta Svepretur på 0771 – 111122 eller läs mer på www.svepretur.se.

Varje år brukar dock Svepretur genomföra en egen insamling av plast ett par dagar under perioden maj-augusti på många olika ställen i Skåne. Ett av dessa ställen är på Höganäs ÅVC. Men det är alltså bara under dessa två dagar som du kan lämna lantplast på Höganäs ÅVC och enbart direkt till Svepretur. Läs mer om Svepreturs insamling på deras hemsida

Om du har skyddad identitet kan du använda dig av ett ÅVC-kort när du checkar in på din återvinningscentral. Använd då blanketten “Ansökan om ÅVC-kort skyddat ID” när du ansöker om kortet.

Du kan köpa jord i lösvikt på alla våra återvinningscentraler förutom på Bjuvs  återvinningscentral.

Läs mer om utbud och priser för jord

Det är inte tillåtet att checka in på återvinningscentralen med någon annans legitimation. Detta eftersom det är olagligt att låna någon annans identitetshandling och utge sig för att vara den personen. Det är också olagligt att låna ut sin egen identitetshandling om man vet eller misstänker att den som lånar identitetshandlingen kommer att missbruka den,  till exempel genom att uppge sig för att vara den person som handlingen är utfärdad för. I båda fallen handlar det om missbruk av urkund (Brottsbalken 15 kap, 12  §), ett brott som kan ge böter eller fängelse i upp till två år.

När du stoppar in ditt kort i kortautomaten på återvinningscentralen får du besked om hur många besök du gjort.
Du kan även skicka e-post till nsr@nsr.se. Glöm inte att uppge dina personuppgifter.

Vid årsskiftet får du automatiskt 12 nya besök att utnyttja.

Om du inte har utnyttjat alla dina besök under ett kalenderår nollställs dessa i samband med att du får 12 nya besök den 1 januari.

Nej, kortet hämtas ut personligen på en av NSR:s återvinningscentraler. Glöm inte att ta med giltig id-handling och en ifylld blankett för ansökan om ÅVC-kort när du hämtar ut ditt kort.

ÅVC-kort är ett kort för privatpersoner som kan användas för att checka in på alla NSR:s återvinningscentraler om man till exempel saknar svenskt körkort.  Du ansöker om ÅVC-kort vid ditt första besök på någon av våra återvinningscentraler och får ditt kort direkt.

Om du bor i villa måste du uppge ditt kundnummer hos NSR (se din senaste faktura).

Bor du i lägenhet uppger du telefonnummer till din hyresvärd, BRF eller samfällighet.

Blankett för ansökan om ÅVC-kort

Ja det kan du, om du har med dig och har fyllt i vår blankett för ansökan om ÅVC-kort. Vid kortautomaten kan du trycka på en knapp för att kontakta personalen.

Det kostar inget, men tappar du bort ditt kort får du betala 250 kr i administrativ avgift för ett nytt kort.

Ja, men du måste betala 350 kronor per besök. Avgiften betalas med betalkort direkt vid besöket.

Har du kundkort hos NSR kan du använda samma kort på alla NSR:s anläggningar. och återvinningscentraler.

Nej, men du behöver vara medveten om att du måste betala för ditt besök. Från och med den 1 april 2021 så kostar det 350 kr per besök.

Ska du bara hämta matavfallspåsar, köpa jord eller lämna förpackningar, tidningar, elektronik eller second hand-saker får du dock komma in utan kostnad, kontakta personalen.

Ideella föreningar räknas som företag. Ni kan betala direkt på plats med betalkort eller ansöka om ett kundkort i förväg och faktureras. Läs mer om hur ni skaffar kundkort för företag.

Har du inget körkort kan du ansöka om ÅVC-kort. Alla över 18 år som är folkbokförda eller har ett villabonnemang/fritidsabonnemang i Bjuv, Båstad, Åstorp, Ängelholm, Höganäs eller Helsingborg är berättigade till ett ÅVC-kort.

Vissa utländska körkort går. Går det inte så får du ansöka om ÅVC-kort vid ditt första besök på någon av våra återvinningscentraler. Tryck på knapp ”Kontakta Personal” på kortläsaren vid bommen. Du får ett ÅVC-kort direkt på plats, ta med ditt kundnummer hos NSR.

Om du är folkbokförd i någon av NSR:s ägarkommuner kan du checka in med svenskt körkort med streckkod eller QR-kod. Pass kan inte användas på grund av storleken. Har du inget körkort kan du ansöka om ett ÅVC-kort.

Om du inte är folkbokförd i någon av NSR:s ägarkommuner men äger en fastighet i någon av kommunerna kan du enbart checka in med ÅVC-kort.

Nej, det ingår inte i arbetsuppgifterna för återvinningscentralernas personal. Om du har tunga saker att slänga, måste du ta med dig någon som kan hjälpa dig att bära.

Öppettider idag

Bjuv ÅVCStängt
Helsingborg ÅVC07:00-18:00
Höganäs ÅVC07:00-16:00
Åstorp ÅVC09:00-18:00
Ängelholm ÅVC07:00-16:00

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar