Boka hämtning av mjukplast

Boka hämtning av mjukplast

Mjukplastsäck Du som har mjukplastsäck kan boka hämtning via Mina sidor eller genom att kontakta kundservice.

Du som har fyrfackskärl i Bjuv, Båstad, Åstorp eller Ängelholms kommun kan få förpackningar av mjukplast hämtade i en stor genomskinlig plastsäck sex gånger om året. Du får inte sortera dina mjukplastförpackningar i fyrfackskärlen. Det beror på att mjukplast fastnar i sopbilen vid tömning.

Vi hämtar din säck sex gånger om året

I ditt abonnemang ingår hämtning av mjukplastsäck sex gånger om året. När du beställer hämtning meddelar vi dig vilken dag din säck hämtas. Du får en tom mjukplastsäck när vi hämtar din fulla säck.

Saknar du mjukplastsäck?

Om du behöver en tom mjukplastsäck kan du kontakta vår kundservice via kontaktportalen så postar vi hem en till dig. Du kan även hämta en mjukplastsäck på din återvinningscentral.

Vad får jag lägga i mjukplastsäcken?

  • Alla tomma och mjuka plastförpackningar.
  • Frigolitförpackningar

Mjukplast tar mycket plats om man inte trycker ihop det. Gör till en vana att alltid trycka ner förpackningarna av mjukplast i mindre plastpåsar, till exempel en brödpåse och knyt ihop innan du lägger det i den stora säcken.

Boka hämtning via Mina sidor

Numera bokar du hämtning av mjukplast via Mina sidor under rubriken ”E-tjänster”. Du loggar då in med ditt mobila bank-ID. Om du inte har ett mobilt bank-ID kan du istället boka hämtning genom att kontakta kundservice via kundservice@nsr.se eller på telefon 042-400 13 40.

Chrome eller Safari fungerar bäst på Mina sidor.

Logga in på Mina sidor