Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Boka hämtning av mjukplast

Du som har mjukplastsäck kan boka hämtning via Mina sidor eller genom att kontakta kundservice.

Du som har fyrfackskärl i Båstad eller Ängelholms kommun kan få förpackningar av mjukplast hämtade i en stor genomskinlig plastsäck sex gånger om året. Under hösten 2024 kommer du som bor i Båstad att istället kunna slänga din mjukplast direkt i ditt fyrfackskärl efter att du fått en ny fackindelning. Du kommer att få information av oss när det närmar sig byte av fackindelning.

Sedan hösten 2023 har vi en ny fackindelning i Bjuv och Åstorp. Det innebär att du som har fyrfackskärl i Bjuv eller Åstorp kan slänga din mjukplast direkt i ditt fyrfackskärl efter att du fått den nya fackindelningen. Du behöver då inte längre en mjukplastsäck eller beställa någon hämtning från oss. Läs mer om den nya fackindelningen i Bjuv och Åstorp

Vi hämtar din säck sex gånger om året

I ditt abonnemang ingår hämtning av mjukplastsäck sex gånger om året. När du beställer hämtning meddelar vi dig vilken dag din säck hämtas. Du får en tom mjukplastsäck när vi hämtar din fulla säck.

Saknar du mjukplastsäck?

Om du behöver en tom mjukplastsäck kan du kontakta vår kundservice via kontaktportalen så postar vi hem en till dig. Du kan även hämta en mjukplastsäck på din återvinningscentral.

Vad får jag lägga i mjukplastsäcken?

  • Alla tomma och mjuka plastförpackningar.
  • Frigolitförpackningar

Mjukplast tar mycket plats om man inte trycker ihop det. Gör till en vana att alltid trycka ner förpackningarna av mjukplast i mindre plastpåsar, till exempel en brödpåse och knyt ihop innan du lägger det i den stora säcken.

Boka hämtning via Mina sidor

Numera bokar du hämtning av mjukplast via Mina sidor under rubriken “E-tjänster”. Du loggar då in med ditt mobila bank-ID eller genom att skapa en egen inloggning med hjälp av ditt kundnummer.

Logga in på Mina sidor

Vad räknas som mjukplast?

Det går numera bra att blanda hård- och mjukplast i miljörummen, men vissa miljörum kan välja att fortsätta att använda sig av mjukplastsäcken av utrymmesskäl. Då kan du lägga små plastförpackningar som går att knöla ihop samt plastpåsar i mjukplastsäcken.

Du som blandar plasten i samma kärl får gärna samla mjukplasten i en mindre påse, till exempel en brödpåse, för att hindra att plast blåser iväg vid tömningen.

Vissa villahushåll har fortfarande mjukplastsäck. Där ska du primärt lägga mjukplastförpackningar exempelvis plastförpackningar som går att knöla ihop, plastpåsar, sugrör av plast, frigolit.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar