Viktig information för dig som har autogiro

Läs mer

Från och med april har våra fakturor ett nytt utseende.

Läs mer
Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Ulrika: ”Känslan av att ”rädda” en möbel ger energi!”

Med färg, form och kreativitet skapar Ulrika Lundby magi.  Och övertygar sina kunder om vilka skatter de har hemma.

Ulrika Lundby driver Simsalabim Förvandlingsdesign i Höganäs som ger gamla möbler och ting nytt liv. För 20 år sedan spanade hon efter möbler i bostadsrättsföreningens soprum och blev lycklig för det gamla teakbordet som passade perfekt i vardagsrummet – när väl benen sågats av till rätt höjd. Nu är intresset för återanvändning och inredning hennes affärsidé.

Till vardags förvandlar hon möbler till både privatpersoner och företag – antingen deras egna möbler eller något som hon letar upp på loppis eller auktion, allt för att matcha kundens önskemål. – Simsalabims affärsidé är just själva förvandlingen – från puppa till fjäril – och att möbeln slipper stå undangömd eller ännu värre; slängas!, säger Ulrika.

Vad behöver dina kunder ofta hjälp med?

– Att se möjligheterna med gamla ting! Många har redan en charmig gammal byrå i förrådet eller har precis slängt det där ”tråkiga” hörnskåpet, utan att ha en aning om att det skulle kunna ha förvandlats till något jättefint! Jag hör ofta ”ah” och ”wow” från mina kunder, när de kikar igenom Simsalabims förvandlingssortiment och just den miljövänliga aspekten i verksamheten är något som många uppskattar.

Varför tror du att många prylar slängs fastän de är hela och fullt fungerande?

– I dagens samhälle tar vi emot mycket information om hur ”alla andra” har det och hur vi i princip kan köpa oss till vad som helst. Erbjudanden som nästan är gratis, och avbetalningsmöjligheter, skapar nog ett slags beteende som innebär att prylar ständigt byts ut i hemmen. På så vis slängs sprillans nya saker, i stället för att de säljs på andrahandsmarknaden eller kommer till nytta hos grannen – eller att man själv förnyar.

Om du får bestämma – hur lever skåningarna i framtiden? Är vi miljösmarta eller går allt åt skogen?

– Jag tror, och hoppas, att främst den yngre generationen av både skåningar och resten av Sverige, vänder tillbaka från slit- och slängtrenden och vill främja de miljövänliga och ekologiska möjligheterna. Att all stress och teknikfokus omvandlas till en värld där vi möts på riktigt och inte bara via sociala medier. Att våra köpbeslut får lov att ta tid och att våra prylar i hemmen får en längre livstid.

Kolla in: Ulrika visar steg-för-steg hur du med enkla medel återbrukar en gammal byrå, en tavla och ljuslyktor.

Om Ulrika

Namn: Ulrika Lundby

Ålder: 44

Bor: Höganäs

Detta är min trotjänare: Förutom dockvagn och gungstol från barndomen, så är det kanske det där raclettejärnet som jag köpte 1990 när jag var Au-pair i Schweiz.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar