Från och med april har våra fakturor ett nytt utseende.

Läs mer
Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Skapa en kapselgarderob

Kapselgarderoben går ut på att du har ett begränsat antal plagg i din garderob, som alla går att matcha med varandra.

Så här gör du:

 • Rensa ut
  Ta bort plagg du inte använder av olika skäl (passar inte, gillar inte färgen, får dig inte att känna dig fin, trasig, inte din stil etc.) Om det är svårt att rensa kan du prova galg-knepet: Efter varje gång du använt ett plagg vänder du galgen åt andra hållet när du hänger tillbaka det i garderoben. Efter ett tag kommer det att bli tydligt vilka plagg du inte använder och som kan rensas ut.
 • Skänk eller sälj det du rensat ut
  Tänk på att aldrig slänga textil. Här får du tips på vad du kan göra med det du rensat ut.
 • Hitta din stil
  Titta på de kläder som är kvar efter  rensningen. Kan du se någon gemensam nämnare när det gäller material, färger, märken och passform? Det är den här typen av plagg som du ska satsa på i framtiden så att du aldrig mer står där med plagg som blir hängande oanvända i garderoben.
 • Skapa en färgkod
  Bestäm dig för fyra eller fem basfärger, utifrån vad du gillar och brukar använda. Dessa färger ska sen vara återkommande i dina plagg. Givetvis kan du ha några utstickare i någon annan färg eller mönster, men de ska fortfarande passa ihop med dina grundfärger. Då behöver du inte lägga tid på att prova ut vad som passar ihop med vad när du ska klä dig.
 • Bestäm antal plagg
  Bestäm dig för ett antal plagg som du vill begränsa din garderob till. Det exakta antalet är inte jätteviktigt och kommer kanske att variera över tid, men håll dig till ungefär 50 plagg om du ska räkna in alla säsonger. Kanske behöver du rensa igen, kanske har du ett lagom antal plagg efter den första rensningen. Om du vill kan du istället skapa en kapselgarderob för varje säsong. Då ska satsa på färre plagg, kanske runt tjugo. Du kan också skapa en separat mini-kapselgarderob för festkläder.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar