Hämtning av förpackningar

Hämtning av förpackningar

Har du en mindre verksamhet kan vi i vissa fall erbjuda hämtning av förpackningar i kärl vid din fastighet. Enkelt och bra för miljön.

Att ha hämtning av förpackningar och tidningar vid fastigheten underlättar sorteringen och kan minska kostnaderna för din avfallshantering. Avfallet vi hämtar ska vara jämförbart med avfall som uppstår i privata hushåll och inte rent verksamhetsavfall.

Från 2024 börjar nya regler att gälla. Då kan vi enbart erbjuda hämtning av förpackningar och tidningar hos verksamheter som förskolor, restauranger, skolor, kontor om de är samlokaliserade.

Tänk på att det fungerar lite olika i olika kommuner. Till exempel hämtar vi inte förpackningar i Ängelholm och Båstad kommun och i Höganäs kommun erbjuder vi inte fyrfackkärl.

Det här förpackningarna kan vi hämta hos samlokaliserade verksamheter

  • Pappersförpackningar i kärl
  • Metallförpackningar i kärl
  • Färgade glasförpackningar i kärl
  • Ofärgade glasförpackningar i kärl
  • Mjukplastförpackningar i genomskinlig säck
  • Hårda plastförpackningar

Om din verksamhet inte är samlokaliserad ska du istället anlita valfri privat entreprenör för att hämta dina förpackningar. Jämför gärna priser mellan flera olika entreprenörer. Tänk på att det finns speciella regler för insamling av returpapper.

För dig med en större verksamhet – anlita privat entreprenör

Har du en större verksamhet där det uppstår mycket förpackningar rekommenderar vi dig att kontakta privata företag som erbjuder hämtning av förpackningar. Var noga med att kontrollera att de har tillstånd för att transportera avfall.