Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Viktigt budskap från barnen!

Idag fick barnen i årskurs 3 på Vittra Landborgen i Helsingborg besök av sopbilen. Och inte vilken sopbil som helst, utan den med klassens fina vinnarteckning på sidorna.

Vittra Landborgen är årets vinnare i NSR:s och Miljöverkstadens nya teckningstävling där första priset är att få sitt bidrag uppsatt på en sopbil. Idag fick barnen se sopbilen när vi besökte skolgården. Sophjälten var såklart också med för att gratulera och bjuda de stolta vinnarna på glass.

Jorden mår dåligt om vi inte sorterar

Tävlingen är en del i NSR:s och Miljöverkstadens program Sopor i retur där tredjeklassare i nordvästra Skåne får lära sig mer om sortering och resurshantering.

Bilden visar på ett tydligt och enkelt sätt att jorden mår dåligt om vi inte sorterar, jämfört med ett jordklot där vi minskat våra sopor och tar hand om vårt avfall på ett bra sätt, är juryns motivering till första priset.

Snyggaste sopbilen ever

”Åh, va stor sopbilen är!” och ”Snyggaste sopbilen ever” var några av barnens spontana kommentarer medan de köade för att få provsitta i förarhytten.

En nyfiken kille passade också på att fråga chaufför Daniel hur många gånger om dagen han hoppar ur sopbilen för att tömma kärl.

– Bra fråga! Det blir nog en 150 gånger om dagen, svarade Daniel och fick ett imponerat ”shit!” som reaktion.

Håll utkik i Helsingborg

Sopbilen, som tömmer mat- och restavfall i Helsingborg, kommer att rulla runt med klassens bra/dåligt-teckning på sidorna till nästa tävling om ett år. Så håll utkik efter barnens viktiga budskap!

– Kolla va snygg! tycker barnen på Vittra Landborgen som fått sin teckning uppsatt på sopbilen.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar