Viktig information för dig som har autogiro

Läs mer

Från och med april har våra fakturor ett nytt utseende.

Läs mer
Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Shoppa hållbart och gratis på Återbygget

Idag är det Black Friday, en dag som hetsar till ogenomtänkt konsumtion av saker som vi oftast inte behöver. Det är inte hållbart och vi måste börja konsumera smartare. Som ett led i arbetet för ett hållbart samhälle lanserar NSR nu Återbygget – Ta och ge för ett hållbart hem.

På initiativ från personalen på våra återvinningscentraler smygöppnade vi redan i våras två bodar för återbruk av byggmaterial i Höganäs och Åstorp. I bodarna kan du t. ex. lämna fönster, dörrar, reglar, kakel och verktyg. Konceptet bygger på ta & ge principen, har du byggmaterial över kan du lämna in det och ser du något du behöver kan du ta med dig det.

Var finns Återbygget?

Återbygget finns på återvinningscentralerna i Höganäs och Åstorp. Nu öppnar vi även på återvinningscentralen i Ängelholm och inom kort också i Helsingborg. Om du bara ska besöka Återbygget  behöver du inte använda ett av dina fria besök. I Höganäs ligger boden utanför bommarna, i Åstorp och Ängelholm trycker du på knappen vid bommen så släpper personalen in dig.

Tips om du ska besöka Återbygget

  • Ska du lämna saker på Återbygget – packa dem sist, så du lätt kan ställa av dem innan du sorterar övrigt avfall.
  • Om det är möjligt, parkera utanför återvinningscentralen och gå in och titta först, då slipper du köra in i onödan.
  • Tänk på att du även kan lämna begagnade prylar och inredning i bra skick på Återbruket (du får däremot inte ta saker härifrån).
  • Det är risk för kö till återvinningscentralerna vissa tider, här kan du se när det är bäst att besöka oss.

30 ton återbrukat material

Trots att vi inte ens talat om att bodarna finns har konceptet redan blivit en mindre succé. Från Återbygget i Höganäs uppskattar vi att 30 ton material återbrukades de första tre månaderna! Det är cirka 10 ton i månaden. Det har bland annat varit tegel och marksten, fönster och diskbänkar. I Åstorp har vi räddat och gett nytt liv till bland annat en sprillans ny duschkabin, vackra stegar i trä, samt flera obrutna förpackningar med golv.

Så, om du har något byggprojekt på gång under vintern– ta gärna en sväng förbi Återbygget och se om du kan göra något fynd samtidigt som du bidrar till klimatsmart byggande! Och glöm inte att lämna in överblivet material när du är klar med ditt projekt!

Återvinningscentraler

Här hittar du öppettider och information om återvinningscentralerna i Bjuv, Helsingborg, Höganäs, Åstorp och Ängelholm. 

Återbruket

Under ditt besök på återvinningscentralen kan du passa på att besöka Återbruket. Där kan du lämna hela möbler, heminredning, prylar, leksaker samt både hela och trasiga kläder och textilier.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar