Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

NSR bidrar till grön omställning

Helsingborg är en av Europas mest innovativa och klimatsmarta städer. Nu tar staden initiativ till Helsingborgsdeklarationen, en satsning som innebär att aktörer från hela logistikkedjan ska göra regionen till Europas mest snabbrörliga och hållbara logistiknav – ett initiativ som NSR stöttar.

– Detta är startskottet för ett nytt samarbete mellan kommun och näringsliv i logistik- och förpackningsfrågor. Ambitionerna är helt i linje med NSR:s mål och planer. Vi är en länk i en kedja och därför behöver vi samverka med verksamheter som finns i vår region för att hitta lösningar för framtiden, säger vd Ulf Molén.

Exempelvis har NSR länge varit en stark förespråkare för fossilfritt bränsle vilket bidragit till att regionens bussar drivs med biogas sedan många år tillbaka, vilket även gäller regionens sopbilar.

– Vi tror starkt på att säkra tillgången på lokalt förnybar energi genom biogas, säger Ulf Molén.

Ambitiöst gemensamt mål

Helsingborgsdeklarationen syftar till att nå nettonollutsläpp år 2030. Det betyder att utsläppen av växthusgaser som till exempel koldioxid och metan ska motsvara noll. Det gäller transporter, el och fjärrvärme, uppvärmning, industri, arbetsmaskiner, jordbruk och avfall.

Aktörer som ansluter sig till samarbetet kommer att ingå i ett nätverk av aktörer från hela logistikkedjan. Alla som ansluter sig har ambitionen att accelerera sin gröna omställning och agera tillsammans på alla nivåer i hela kedjan.

Läs mer om Helsingborgsdeklarationen på helsingborg.se

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar