Från och med april har våra fakturor ett nytt utseende.

Läs mer
Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Därför samlar vi inte längre in batterier hos villor

Vi har slutat samla in batterier i samband med tömning av kärl 2 hos villor. Anledningen är att vissa typer av batterier riskerar att börja brinna.

Batteribehållaren på de fordon som tömmer fyrfackskärl hos villor sitter i anslutning till biogastanken, vilket innebär en stor risk för både chaufförerna och andra som befinner sig i närheten av våra fordon.

Men ni hämtar ju batterier i soprum

Den bil som hämtar elektronikavfall (ljuskällor, småel och batterier) hos flerbostadshus är till skillnad från fyrfacksbilarna utrustad för att hämta just elavfall och har en särskild behållare för batterier. Utvecklingen av batterier har dock medfört en ökad brandrisk och vi kommer att se över vår möjlighet att fortsätta hämta batterier även hos flerbostadshus.

Batterier är inte kommunalt ansvar

Batterier är inte ett kommunalt avfall som NSR har ansvar för att samla in, det är producenternas ansvar via El-kretsen. Hittills har NSR hämtat batterier som en extra service, vilket det är få andra renhållningsbolag i landet som gör idag.

Fortsätt sortera ut dina batterier

Du ska fortfarande sortera ut dina batterier. Lösa småbatterier kan du lämna på återvinningscentralen, i samlaren, miljöbod, El-kretsens batteriholkar eller en butik som säljer batterier. För att undvika att batterierna börjar brinna är det bra om du tejpar polerna. Ett tips är att använda laddningsbara batterier som är bättre för både miljö och plånbok.

Tack för din förståelse!

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar