Viktig information för dig som har autogiro

Läs mer

Från och med april har våra fakturor ett nytt utseende.

Läs mer
Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Avfallshantering – en service att vara rädd om

Att avfall tas om hand regelbundet är ett oerhört viktigt uppdrag för att samhället ska fungera. När en smitta sprids i befolkningen är det viktigare än någonsin att avfallshanteringen fungerar och att sophämtare och driftpersonal förblir friska. Du kan hjälpa till genom att göra fem enkla saker.

Så kan du hjälpa till

 • Sortera ditt avfall extra noga.
  Avfall som snabbt blir en sanitär olägenhet, såsom mat- och restavfall kommer alltid att prioriteras. Därför är det viktigt att du lägger matavfallet på rätt ställe och sorterar bort förpackningar och tidningar från restavfallet. Då minskar också risken för att dina kärl blir överfulla.
 • Knyt till om smittan.
  Förpacka mat- och restavfallet ordentligt i rätt slags påse och stäng till ordentligt innan du lägger det i kärlet. Detta skyddar dina sophämtare från eventuell smitta i avfallet. Detta gäller förstås särskilt om någon i hushållet är sjuk.
 • Ställ inga sopor bredvid kärlet.
  Det lockar fåglar och skadedjur som sprider ut innehållet och sophämtaren riskerar utsättas för direktkontakt med avfallet. Tryck ner soporna ordentligt så att de får plats i kärlet.
 • Fundera om dina prylar och möbler kan komma till glädje för någon annan.
  Nu när många människor får tid att rensa hemma ökar mängden avfall. Men allt är inte skräp! Prova att skänka bort eller sälja prylarna innan du bestämmer dig för att det är avfall.
 • Begränsa dina besök till återvinningscentralen.
  Öppettiderna kan komma att ändras beroende på tillgång till personal, så kolla på vår hemsida innan du kör! Inne på återvinningscentralen finns det risk för köer och ökade mängder avfall nu när många människor får tid att rensa hemma. Håll avstånd inne på anläggningen och låt barn vänta i bilen.

Tänk på att det krävs bara ett kortvarigt stopp i insamlingen innan kärlen blir överfulla, vilket innebär mer mat för skadedjur som förökar sig. Därför uppskattar vi att du hjälper oss att hålla vår personal frisk och avfallshanteringen igång.

Information om corona-viruset

Här har vi samlat information om coronaviruset och hur det kan påverka din avfallshantering samt vad du ska tänka på både hemma och på återvinningscentralen.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar