Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Mirjam: ”Ytterkläder och t-shirtar till pojkar är det som säljer bäst”

Mirjam Persson är secondhand-försäljaren som ger tips om både hur man får kläderna att hålla längre och även husgeråden.

Små barn hinner sällan slita ut sina kläder. De växer ur dem. Många plagg skulle därför kunna få nya ägare. Det hjälper Mirjam Persson till med.

Den 5 oktober tog hon över Lilla Giraffhuset, på Gasverksgatan 23 i Ängelholm. Det är ingen vanlig secondhand-affär, utan butiken säljer bara barnkläder och leksaker.

Där kan du lämna in avlagda barnplagg och saker, så säljer Mirjam Persson dem åt dig. Hon tar 80 procent i kommission.

– Det enda jag begär av kunderna är att varorna ska vara hela och rena. Leksaker med batteri testar jag alltid innan jag tar emot dem.

Det som inte blir sålt skänker hon till Myrorna, efter att ha fått ett okej från ägaren, för det finns alltid någon där ute som kan använda sakerna, resonerar hon.

Köper själv begagnat

Mirjam Persson har aldrig ägt en secondhand-affär förut, men steget kändes naturligt för hon har själv alltid köpt begagnat till sina barn. Och inte bara till barnen.

– Vi byter ofta möbler hemma. Då köper jag alltid begagnat. När vi ställer ut de gamla möblerna tar ibland någon granne dem.

Mirjam Persson vårdar också det hon äger.

– Jag har en slickepott som min mamma köpte på 1970-talet.

Knepet? Att alltid diska den för hand, inte i diskmaskin. Det är ett generellt råd hon ger om man vill få husgeråden att hålla längre.

– Diskning i diskmaskin sliter hårt på husgeråden. Jag är också noga med att inte använda för mycket diskmedel.

En gjutjärngryta är en bra investering. Den varar för evigt om man sköter den rätt. Den ska inte diskas med diskmedel, bara med varmvatten.

Ytterkläder och t-shirtar till pojkar är det som säljer bäst, konstaterar Mirjam Persson. Däremot säljer inte begagnade leksaker så bra. Hon vet inte varför.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar