Från och med april har våra fakturor ett nytt utseende.

Läs mer
Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Henning: ”Man lagar de saker som man har känslomässiga kopplingar till”

Man behöver inte slänga sina favoritjeans för att de har ett litet hål. Istället kan man höra av sig till någon som kan fixa ens jeans, exempelvis Repamera.

I Sverige slänger vi i genomsnitt 8 kilo textil varje år. Mer än hälften av det som slängs är hela kläder. Av den andra hälften är det en hel del kläder som hade varit som nya igen om de bara fick lite kärlek och en enkel reparation.

Vi träffade Henning Gillberg, grundare av Repamera, för att ställa några frågor.

Hur kom du på den här idéen?

– Idén med Repamera kom jag på i Januari 2017 genom att jag själv hade trasiga kläder som jag behövde laga. Då slog idén ner som en blixt från klar himmel. Det finns service och e-handel för mat och nykonsumtion, men inte för reparation.

Vad är det som driver dig?

– Det som driver mig är att man lär sig så himla mycket på att driva projekt framåt. Det känns som att jag bygger ett hus tillsammans med kunderna, ett hus som hjälper människor att minska sin klimatpåverkan.

Har du några planer på att utöka din verksamhet mot Helsingborgs hållet?

– Vi har börjat med postorder och tar sedan 1:a september 2017 emot beställningar från hela Sverige. Vi har ännu inte fått en beställning från Helsingborg, kanske är du den första?

Är allting värt att reparera? Finns det någonting som inte går att reparera?

– Jag tror att man lagar de saker som man har känslomässiga kopplingar till. Vare sig det är byxor eller vänskapsrelationer. Det viktiga är inte hur mycket man sparar rent ekonomiskt, snarare hur mycket plagget är värt för dig.

Hur får man sina kläder till att hålla längre?

– Skaffa en liten krok på väggen utanför fönstret där du kan hänga ut dina kläder på en galge. Det räcker oftast att lufta dina kläder och då håller dem även längre. Vi tvättar på tok för ofta. Vi förbrukar 4 jordklot i Sverige, så rent krasst borde vi tvätta 4 gånger mer sällan.

Har du några enkla tips på reparationer som man själv kan göra?

– När en dragkedja inte går att stänga så räcker det oftast med att man trycker lite lätt med en tång på ”löparen” eller metallbrickan som öppnar dragkedjan. Då blir trycket hårdare på själva tänderna och dragkedjan får på så vis tillbaka sin magiska funktion. Prova gärna.

Repamera tar emot kläder via postorder i hela Sverige. Läs mer på www.repamera.se.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar