Från och med april har våra fakturor ett nytt utseende.

Läs mer
Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Gert: ”Man får höra många nostalgiska berättelser”

Om det är någon som kan återbruksmarknaden så är det Gert Andersen. I 47 år har han försörjt sig på att sälja begagnade bygg- och inredningsprodukter.

Man ser den gula skylten från E4:an, mellan Hyllinge och Nyvång. ”Brohaga byggmaterial” står det.  Här har Klippanbon Gert Andersen sålt begagnade bygg- och inredningsmaterial sedan 1984.

– Egentligen började det hela 1968. Då drev jag en bilfirma och en grillbar. En dag fick jag ett erbjudande om att köpa en miljon flamtegel från Glumslövs tegelbruk, berättar han.

Gert Andersen såg en affärsmöjlighet och slog till. Det blev grunden till ett tredje företag – Helsingborgs nya rivningsfirma. Han började riva och sälja begagnade byggnadsdetaljer.

Några år senare flyttades lagret till Åstorp, där han köpte drygt 10 000 kvadratmeter mark. I dag är området mycket större än så.

Mycket nostalgi

Allt man kan tänka sig till byggnader finns hos Brohaga byggmaterial. Det mesta är begagnat, men det finns också en hel del nya saker. Kunderna är både hemmapulare och stora byggföretag.

– Det är kul när folk går runt här och plötsligt säger ”Oh, en sådan där hade mina föräldrar när jag var liten!” Man får höra många nostalgiska berättelser, säger Gerts son Björn Jobs, som också jobbar i firman.

Trots att Gert Andersen hållit på så länge är han fortfarande förvånad över vad folk gör sig av med. Och rivningsfirmorna slänger än i dag för mycket, konstaterar han.

 

 Hos Gert får begagnade handfat och tusentals andra byggprodukter en andra chans.

Ibland beställer byggfirmor fel, då kan det hända att de säljer varorna till Brohaga byggmaterial. Eller som här, tre takkupor som inte kom till användning på grund av en tvist:

Gert Andersson säljer inte bara begagnat, han har också renoverat det egna hemmet med begagnade material. Och när företaget skulle få en ny lagerbyggnad använde han begagnade balkar.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar