Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Bli pappersfri

Att slippa hantera onödigt mycket papper är inte bara skönt, det är bra för miljön också. Så här ska du göra för att minska mängden papper.

Välj e-faktura eller autogiro

Betala dina räkningar med e-faktura eller autogiro. Då kan du både minska ditt avfall och spara pengar på fakturaavgifter.

Säg nej till reklam i brevlådan

Ett hushåll får runt 50 kg direktreklam om året. Sätt upp en skylt med Reklam nej tack på brevlådan eller brevinkastet så slipper du minst 40 av dem. Reklamblad och broschyrer går fint att återvinna och göra nytt papper av, men det är dubbelt så bra för miljön att inte tillverka dem alls. Om du vill ta del av erbjudanden och kampanjer ändå så erbjuder de flesta företag kostnadsfria digitala nyhetsbrev och utskick.

Välj digitala kvitton

Välj att få ditt kvitto digitalt när det är möjligt. Du slipper rensa plånboken och det minskar risken att du tappar bort ett viktigt kvitto.

Skaffa digital brevlåda

Se till att du får viktig post från myndigheter digitalt istället för på papper. Då riskerar du inte heller att missa viktig post. Det är gratis att ansluta sig och det enda som krävs är digitalt bank-ID. Läs mer om digital brevlåda på Skatteverkets hemsida.

Låna böcker

Låna böcker på biblioteket eller lyssna på ljudböcker. Inför en bokbytarhylla på jobbet eller bland grannarna.

Läs nyheterna digitalt

Läs morgontidningen digitalt istället för att få den hem till brevlådan. Eller välj ett abonnemang där du bara får tidningen i brevlådan på helgen, istället för varje dag.

Skriv ut på båda sidor

Se till att din skrivare skriver ut på båda sidor som standard, så att du inte glömmer det när du ska skriva ut dokument.

Använd digitala post-it-lappar

Du vet väl att du kan använda digitala post-it-lappar på din dator istället för pappersvarianten?

Skippa papperskalendern

Byt ut papperskalendern mot en digital kalenderfunktion i din dator eller mobil. Det är dessutom praktiskt om man vill dela kalender inom till exempel familjen.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar