Viktig information för dig som har autogiro

Läs mer

Från och med april har våra fakturor ett nytt utseende.

Läs mer
Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Pyssla med porslin

Här hittar du inspiration på vad du kan göra med ditt porslin som du tröttnat på eller som gått sönder.

Du får lätt tag på porslin av olika slag och vackra udda udda koppar och glas på loppisar, i second hand butiker och även hemma i köksskåpen.

Ljus i kopp
Av fina udda koppar och glas som inte längre hör hemma i en servis kan du göra personliga ljus i precis din stil. Smält ner ljusstumpar och andra ljusrester som ändå ligger hemma och skräpar och häll i koppen. En perfekt present eller julklapp! Läs mer om hur du gör egna ljus.

Halsband
Har din favorittallrik eller mugg gått sönder kan du förlänga livet på den genom att göra ett smycke av det. Kanske ett halsband eller ett par örhänge? Eller varför inte en ring? Bara fila till kanterna så du inte skär dig.

Laga snyggt
Vill du inte göra ett smycke och tallriken eller muggen inte gått i för många bitar kan du försöka laga den istället. Det kan bli hur snyggt som helst. Blanda epoxilim med lite färgpulver och limma ihop bitarna.

Marmorerade koppar
Börjar du tröttna på ditt vita porslin? Med varmt vatten, nagellack och tandpetare kan du få dina vita koppar att byta skepnad totalt.

Gör fåglarna glada
Om du limmar ihop några kaffekoppar med dess tillhörande assietter, borrar hål genom botten och sedan fäster ett snöre igenom så har du början på en riktigt snygg fågelmatare till trädgården. Fyll kopparna med fågelmat och häng ut i ett träd eller på verandan. Det kommer fåglarna gilla!

Personligt porslin
Genom att måla på porslin kan du få en unik servis som ingen annan har. Det finns både porslinsfärg och porslinspennor att använda sig av. Med pennorna kan du till exempel rita grafiska mönster och med färgen måla, eller stänka på, mer organiska former.

Ljushållare
Limma på ljushållare på små assietter så får du nya ljusstakar. Perfekt nu till hösten när det börjar bli så mörkt. Det kan också vara en idé till en egen adventsljusstake.

Exemplen ovan är hämtade från Pinterest, där du hittar mycket fler tips på hur du kan återbruka prylar och inredning.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar