Frågor och svar om din slamtömning

Frågor och svar om din slamtömning

Här ser du de vanligaste frågorna och svaren som handlar om slamtömning.

Du kan inte lämna latrin och gråvatten från husvagnar och husbilar på våra återvinningscentraler. Vi hänvisar dig till någon av följande campingar och rastplatser:

Helsingborgs stad

 • Råå Vallar Resort
  Kustgatan, 252 70 Råå, telefon 042-18 26 00.
  Öppet året om.
  Här kan du tömma latrin och gråvatten direkt från bilen. Gratis för boende på anläggningen. Besökare kan tömma mot avgift. Även bussar kan tömma här.
 • Quick Stop Stenbrogården
  Rausvägen 178, 255 92 Helsingborg, telefon 042-29 06 00 eller 0771-10 12 00 (Valdemar 0739-12 98 00).
  Begränsat öppethållande, vanligen en månad under högsäsong.
  Här kan du tömma latrin och gråvatten. Gratis för boende på anläggningen. Besökare kan tömma mot avgift.

Ängelholms kommun

 • Råbocka Camping
  Råbockavägen 101, Ängelholm, telefon 0431-105443 Elisabeth.
  Öppet: Mitten av april – mitten av september.
  Här kan du tömma latrin och gråvatten. Det finns ett servicehus där tankar kan tömmas och tvättas. Husbilar kan tömmas underifrån. Gratis för boende på anläggningen. Besökare kan tömma mot avgift.
 • Solhälls familjecamping
  Höja landsväg 76, Ängelholm, telefon 0431-804 00.
  Öppet: maj – september.
  Här kan du tömma latrin och gråvatten. Det finns ett servicehus där tankar kan tömmas och tvättas. Gratis för boende på anläggningen. Besökare kan tömma mot avgift.
 • Erikslunds rastplats
  Åstorpsvägen 15, Ängelholm.
  Här kan du tömma latrin och gråvatten.

Höganäs kommun

 • First Camp Mölle
  Kullabergsvägen 226, Möllehässle, 263 77 Mölle, telefon 042-34 73 84.
  Öppet mars-oktober.
  Här kan du tömma latrin och gråvatten direkt från bilen. Gratis för boende på anläggningen. Besökare kan tömma mot avgift.
 • Lerbergets Camping
  Lerbergsvägen 64, 262 32 Höganäs, telefon 042-34 14 00  (Tommy 0760-06 87 79).
  Öppet april-september.
  Här kan du tömma latrin och gråvatten.

Om du har till exempel en trekammarbrunn så är det bara slammet som sugs upp. Vattnet återförs sedan igen. Det gör att brunnen inte blir tom. Under höst och vår när det regnar mycket kan det även trycka in väldigt mycket vatten i brunnen.

Ja det kan du men det påverkar priset. Den billigaste tömningen  är den schemalagda årliga tömningen och då bestämmer vår entreprenör när du ska få tömt.  Om du vill avboka din schemalagda tömning och boka en annan tömning gör du det via NSR:s kundservice på 042-400 13 40.

Nej, slam från enskilda avlopp är ett kommunalt avfall (det som tidigare kallades hushållsavfall) och får bara hämtas av NSR eller en entreprenör som upphandlats av NSR.

Vi behöver ha ett intyg från Nordvästra Skåne Vatten och Avlopp (NSVA) eller kommunen som visar att du har kopplats in på det kommunala avloppsnätet.

Nej, det är inte en tjänst som vi kan erbjuda. Om du behöver ha tömt en oljeavskiljare får du vända dig till den privata marknaden.

Vi eller vår entreprenör skickar en avisering 1-2 veckor innan vi kommer och tömmer hos dig.  Vill du även bli uppringd när det är dags för tömning kan detta erbjudas för 100 kronor per avisering. Meddela kundservice om du önskar bli aviserad via telefon.

Om du vill veta tidigare än 1-2 veckor innan tömning kan du kontakta vår kundservice så meddelar de vilken vecka du har tömning.

NSR utför inte spolning av ledningar. Om du behöver hjälp med stopp i avloppet kan du vända dig till en privat aktör, sök på exempelvis ”spolning av avlopp” på internet.

Nej, du behöver inte vara hemma. Dock ska brunnen vara frilagd och utmärkt när vi kommer för att tömma. Det  får inte ligga  någonting på locket. Det får inte heller finnas bilar eller annat som blockerar vägen och det får inte finnas lösgående djur.