Vinnarna i Resterkocken utsedda

Årets upplaga av Resterkocken - en matlagningstävling för barn och unga med fokus på matsvinn - är avslutad och idag avslöjades vinnarna.

Totalt kom 325 kreativa bidrag in och juryn, bestående av Sandra Mastio, Malin Broman och Erik Andersson, hade ingen lätt uppgift att utse vinnarna.

Och vinnarna är…

Det delades ut två stycken förstapris på 10 000 kronor till klassen. Förstapriset i årskurs F-6 gick i år till klass 6 på Järpås skola i Jönköping för rätten ”Restpannkaka i ugnen à la Järpås med räddade tillbehör”. I årskurs 7-9 vann klass 9a på Sofielundsskolan i Malmö med rätten ”Vegetarisk färspaj med morotsröra”.

Bidragen på plats 2-23 vann ett presentkort från matsmart på 900 kronor och här finns inte mindre än tre vinnare från våra ägarkommuner.

Vi på NSR skickar ett stort grattis till alla vinnare!

Om Resterkocken

Resterkocken riktar sig till barn och unga i grundskolan och har som mål att minska matsvinnet samt öka kunskapen om livsmedlens hållbarhet och användningsområden. Tävlingen är ett initiativ från Sysav, NSR, NÅRAB, VIVAB, LSR och ÖGRAB samt Kungälv, Svenljunga och Kristianstad.

Fler tips för att minska matsvinnet