Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Så kan du planera i ditt kök

Fyrfackskärl gör det enklare för dig att göra en insats för miljön genom att sortera mer hemma. Sorteringen hemma börjar ofta i köket. Här får du tips om hur du planerar utrymmet under diskbänken på bästa sätt.

Titta under diskhon

De flesta nya kök har utrymme för att källsortera direkt under diskhon. Många kökstillverkare har till och med färdiga lösningar som ingår eller som finns att köpa till. Kolla upp med en kökstillverkare eller en butik som säljer köksutrustning vad de har för alternativ.

Planera utrymmet under diskbänken för att utnyttja det på bästa sätt.

Litet kök med ont om plats?

Alla har ju inte gott om plats i köket eller under diskhon. Men det finns lösningar. Man måste inte sortera sitt avfall inomhus. Ett bra alternativ är att samla allt i en påse eller låda och sen sortera avfallet när man kommer ut till sina fyrfackskärl. Eftersom du med fyrfackskärl har dina egna personliga återvinningsstation precis utanför dörren kan man enkelt gå ut flera gånger i veckan med sitt avfall.

Mer om fyrfackskärl

Illustration så här sorterar du i fyrfackskärl

Så här sorterar du i fyrfackskärl

Ett fyrfackkärl är ett helt vanligt kärl som är delat i mitten och har en insats med två fack. Här får du reda på hur du  ska sortera.
Illustration så planerar du dina fyrfackskärl

Planera för dina fyrfackskärl utomhus

Förbered för dina nya fyrfackskärl utomhus på bästa sätt genom att följa våra riktlinjer. Det här behöver du tänka på.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close
Kontakt

Kontaktportal
Privat | Företag

Telefon
Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40

Hitta till oss

Organisationsnummer
556217-4580