Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Fyrfackskärl

Om du bor i en villa eller har en liten verksamhet kan du få dina förpackningar och tidningar hämtade i två stycken kärl med fyra fack. Vi kallar kärlen för fyrfackskärl och det är det vanligaste och billigaste sättet för dig att bli av med ditt restavfall, matavfall, förpackningar och tidningar.

Ett fyrfackkärl är ett helt vanligt kärl som är delat i mitten och har en insats med två fack. I varje fack sorterar du olika typer av avfall. För att du ska kunna sortera nästan allt avfall som du får hemma måste du ha två stycken kärl. Fyrfackskärlen finns i två storlekar, 370 liter och 240 liter. Vad du ska lägga i de olika facken beror på vilken kommun du bor i.

KÄRL 1 Antalet liter (240/370) KÄRL 2 Antalet liter (240/370)
A: Matavfall 90 liter/140 liter A. Pappersförpackningar 90 liter/140 liter
B: Restavfall 90 liter/140 liter B. Tidningar 90 liter/140 liter
C: Metallförpackningar 30 liter/45 liter C. Ofärgade glasförpackningar 30 liter/45 liter
D: Hårda plastförpackningar 30 liter/45 liter D. Färgade glasförpackningar 30 liter/45 liter
Mjukplastförpackningar samlar du in i en säck som du får av oss. Vi hämtar säcken på beställning. Du måste alltså kontakta oss för att boka hämtning.

Sorteringsblad Båstad och Ängelholm

KÄRL 1 KÄRL 2
A: Papperförpackningar A: Plastförpackningar
B: Restavfall B: Tidningar
C: Matavfall C: Metallförpackningar
D: Färgade glasförpackningar D: Ofärgade glasförpackningar

Sorteringsblad Helsingborg

KÄRL 1 KÄRL 2
A: Matavfall A: Pappersförpackningar
B: Restavfall B: Tidningar
C: Färgade glasförpackningar C: Ofärgade glasförpackningar
D: Hårda plastförpackningar D: Metallförpackningar
Mjukplastförpackningar samlar du in i en säck som du får av oss. Vi hämtar säcken på beställning. Du måste alltså kontakta oss för att boka hämtning.

Sorteringsblad Bjuv och Åstorp

Bilen som tömmer har också fyra fack

För att inte det du sorterat i fyrfackskärlen ska blandas när vi hämtar det, har även bilen som tömmer dina kärl fyra fack. När bilen sedan ska tömmas inne på NSR:s återvinningsanläggning töms de olika facken på olika ställen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close