Tänk över ditt besök på återvinningscentralen

Tänk över ditt besök på återvinningscentralen

Fint väder och stanna hemma = många passar på att rensa och fixa hemma. Detta, i kombination med att vi bara släpper in ett begränsat antal besökare åt gången, gör att det ofta bildas långa köer till våra återvinningscentraler. Därför vädjar vi: om möjligt – besök oss gärna en vardag .

De senaste helgerna har vi haft väldigt högt tryck på våra återvinningscentraler med flera hundra meters bilköer utanför bommarna. För att minska trycket och köerna vädjar vi – planera ditt besök på återvinningscentralen genom att:

  • Om möjligt – besök oss en vardag.
  • Se över vad du kan skänka, sälja, återbruka istället för att slänga.
  • Sortera ditt avfall hemifrån så att ditt besök går snabbt och smidigt.

Coronapandemin kan påverka vår bemanning så att vi med kort varsel måste revidera öppettiderna.
Kolla alltid aktuell information på vår webbplats innan du kör iväg till din återvinningscentral.

På grund av covid-19 ser våra samarbetspartners en kraftigt minskad försäljning av återbruksmöbler. Därför kan vi för tillfället inte ta emot stora möbler (ekbokhyllor, soffor, matgrupper, byråer, vitrinskåp) på Återbruket. Vi ber dig att istället ta kontakt med lokala loppisorganisationer. Vi tar fortfarande emot mindre möbler (sidobord,  Billy bokhyllor, soffbord, barnmöbler).

Osäker på hur du ska sortera? Ta hjälp av sorteringsguiden.

Öppettiderna hittar du under respektive återvinningscentral. Här finns även schema som visar när vi brukar ha flest besökare, med störst risk för kö.

Se SVT:s inslag “Högt tryck på återvinningen i coronatider” från den 3 april.

Tack för hjälpen!