Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Nya sorteringsregler

Nya lagkrav innebär att du inte längre får blanda glas och metall i samma sopkärl och så blir det obligatoriskt att sortera ut sitt matavfall.

För att öka återvinningen har regeringen beslutat om nya regler för insamling av förpackningsavfall. Beslutet innebär att förpackningar av färgat glas, ofärgat glas och metall ska sorteras var för sig. Det blir också obligatoriskt att sortera ut matavfall.

Så här anpassar vi sorteringen i Höganäs kommun efter de nya reglerna:

För dig som bor i flerfamiljshus

Alla miljörum har numera separata kärl för förpackningar av färgat glas, ofärgat glas och metall. Sedan den 1 juni 2023 ska du sortera dessa förpackningar var för sig. Om förpackningarna blandas kan vi inte tömma kärlen. Läs mer om hur du ska sortera olika typer av förpackningar

I de flesta miljörum finns redan kärl för matavfall och innan årsskiftet kommer det finnas hos alla. Du sorterar ut ditt matavfall hemma och du får enbart använda NSR:s matavfallspåsar, inga andra påsar av bioplast, papper eller plast. Du får NSR:s kostnadsfria matavfallspåsar genom din fastighetsägare. Läs mer om matavfall och matavfallspåsar.

För dig som bor i villa

NSR har sökt dispens för att utreda hur insamlingssystemet hos villor i Höganäs kommun ska anpassas till de nya kraven. Under tiden fortsätter du att sortera som vanligt. Vi kommer att informera innan förändringar införs.

Om du inte har ett delat kärl för sortering av mat- och restavfall kan du redan nu byta abonnemang. Det blir dessutom billigare för dig.

Vi kommer att informera dig med villaabonnemang i god tid innan någon förändring sker. Om du inte redan prenumererar på vårt nyhetsbrev för villahushåll – anmäl dig här så missar du inte viktig information om din avfallshantering.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Tack för att du sorterar för en hållbar framtid!

Återvinning av förpackningsmaterial sparar energi och råmaterial

När du sorterar förpackningar och tidningar kan vi återvinna materialet. På så sätt sparar vi både energi och jordens resurser.

Sök i sorteringsguiden

Söker du information om hur du ska slänga ett visst typ av avfall? I så fall kan du prova att söka efter det i sorteringsguiden.

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar