Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Studiebesök och miljöundervisning

För dig som vill veta ännu mer om källsortering, avfallsminimering, hållbarhet och kretslopp rekommenderar vi ett studiebesök på NSR.

Avfall är användbart och värdefullt. Människan kan inte ta ut mer av jordens resurser än vad vi ger tillbaka. Därför visar vi gärna hur vi och våra samarbetspartners tar hand om ditt avfall, och hur du kan bli bättre på att källsortera och minska ditt avfall.

Förutom miljöundervisning för skolbarn erbjuder vi också studiebesök för andra grupper. Är ni till exempel en grupp kollegor, ett gäng grannar eller en förening? Då är ni välkomna till oss för att få koll på källsortering, återvinning, avfall och kretslopp.

Vid ett studiebesök hos oss får ni en interaktiv presentation i vår besökscentral, en källsorteringsutmaning samt ett besök på vår utkiksplats och möjlighet att ställa frågor. Om ni har specialkunskaper eller vill gräva lite djupare kring återvinning och avfallsminimering, meddela oss i samband med att ni bokar!

Bra att veta

  • Du måste boka studiebesöket i förväg.
  • Vi tar emot grupper om minst 12 och max 50 personer.
  • Vi rekommenderar en ålder på minst 11 år.
  • Studiebesöket tar cirka en och en halvtimme, är kostnadsfritt och äger rum inomhus med undantag av en kortare promenad till utkiksplatsen.
  • Önskar du att studiebesöket hålls på engelska, meddela oss när du bokar.
  • Gäller besöket RecoPark, så är adressen Välavägen 198 (stanna vid grinden och ring den besöksvärd du bokat möte med).
  • Vi ser gärna att ni bokar studiebesök tisdagar.
  • Det är inte möjligt att göra besök ute på anläggningen eller på våra samarbetspartners företag (såvida ni inte har tillgång till buss), på grund av verksamhet i drift och många tunga fordon i rörelse.
  • Du kan resa kollektivt till oss. Välj Skånetrafikens lokala busslinje nummer 27 mot Busspunkten och stig av vid hållplats Välavägen. Eller välj busslinje nummer 26 mot Tostarp och stig av vid hållplats Lagergatan. Från hållplatserna promenerar ni sedan till NSR:s huvudkontor. (Se karta)

Så bokar du

Vi kan erbjuda studiebesök på tisdagar. Om du är ute i god tid har vi större möjlighet att ta emot dig och din grupp det datum du önskar.

Kontakta Martin Dyberg, telefon 042-400 13 32 eller martin.dyberg@nsr.se för att boka. När ni bokat får ni ett dokument om vilka regler och säkerhetsrutiner som gäller vid studiebesök hos oss, läs gärna igenom detta innan ert besök. Har ni speciella önskemål (om ämne, avfallsslag eller liknande) så säg till när ni bokar så ska vi göra vårt bästa för att erbjuda er information om detta.

In English

Interested in the company NSR and Swedish waste management?

You are welcome to visit our recycling facility at Filborna in Helsingborg to get an insight into the recycling and environmental work that is done here. The visit will start with a film, that we will watch in our own cinema. You will also have the opportunity to ask questions. After that we will have a short walk to our lookout point, from where you will be able to see the facilities and the plant in full operation.

Book your study visit by contacting Martin Dyberg, +46 42 4001332. Best days for study visits are Tuesdays.

Welcome to NSR AB!

Undervisning för skolor och SFI-klasser

Varje år erbjuder vi regionens barn och ungdomar i årskurs tre och åtta/nio en djupdykning i källsortering, kretslopp och avfallsminimering.

Studiebesöken äger rum på NSR:s huvudkontor men sköts av Miljöverkstaden i Helsingborg.

Läs mer på vår skolportal

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar