Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Jobba hos oss

NSR är ett kommunalt bolag som samlar in, tar hand om och hittar avsättning för avfall. I samarbete med privata företag vill vi skapa en cirkulär ekonomi och ett miljöföretag i världsklass. Vi är cirka 150 anställda placerade på åtta platser i nordvästra Skåne – från återvinningscentraler till återvinningsanläggning, åkeri och huvudkontor.

Mångfald och samhällsansvar

Vi vill att alla ska känna sig välkomna och värdefulla hos oss. Därför strävar vi efter att vår personalstyrka ska återspegla samhället avseende kön, ålder, etnisk och sexuell tillhörighet. Vi tror att mixen av olikheter berikar och ger ett bättre resultat, än om alla i organisationen tänker likadant.

På NSR strävar vi efter att leva som vi lär när det gäller miljöfrågor. Till exempel drivs våra fordon med biogas, många av våra byggnader är uppförda med återbrukat material och självklart sorterar vi allt avfall som uppstår i verksamheten. Vi är tuffa i upphandlingar och när det är möjligt försöker vi alltid välja det alternativ som genererar minst avfall och påverkan på miljön.

Det här erbjuder vi dig

För att våra medarbetare ska hålla ett helt arbetsliv tycker vi det är viktigt att värna om hälsan och balansen med övriga livet. Därför erbjuder vi:

  • Anpassat introduktionsprogram för nyanställda
  • Intern- och extern utbildning beroende på vilken roll du har
  • Regelbundna medarbetarsamtal
  • Trygghet i försäkringar och kollektivavtal
  • Friskvårdsbidrag
  • Tillgång till gym
  • Massage
  • Ekologisk frukt
  • Företagssköterska på plats
  • Företagshälsovård

Vi strävar också efter att du ska kunna kombinera din arbetstid med familjeliv, till exempel genom flextid, anpassad tjänstgöringsgrad eller schemaläggning, beroende på vilket avtal som gäller.

För din, vår och våra kunders trygghet utför vi regelbundna, slumpvisa drogtester.

Möt våra medarbetare

Sopbilar, chaufförer och rutter – detta pusslar Martin med varje dag. Det är ett omväxlande jobb där det alltid händer något nytt. Tidigare var Martin chaufför. Denna erfarenhet underlättar nu när han ger service till medarbetarna. Hur man löser den dagliga driften är hans uppgift som transportledare.

– Jag har en ram för vad som ska göras men vet inte i förväg på vilket sätt det blir löst, det kan alltid hända något nytt, berättar Martin.

Som transportledare träffar Martin många människor, såväl chaufförer som kunder och fastighetsägare. Jobbet kräver både stresstålighet och ett gott tålamod, speciellt när väder eller trasiga fordon överraskar.

– Det är när detta pussel går ihop som det är som roligast!

Som avfallsstrateg jobbar Tina bland annat med planering och uppföljning av hantering och minimering av avfall. Det roligaste är när hon lyckats med något som känts omöjligt och att det sen uppskattas av kunderna. För att lyckas krävs god planering och ett strukturerat arbetssätt, alla delar i processen är viktiga.

– Jag gillar uppföljningarna, där man kan se att det verkligen har hänt någonting, menar Tina. – Genom att titta på statistik kan man se effekten av olika förändringar.

Det bästa med att jobba på NSR är den goda stämningen, tycker Tina. Alla trevliga kollegor och att det finns många utvecklingsmöjligheter med utbildningar och möjlighet att delta på olika nätverksträffar.

Som vågoperatör har Mikael kontakt med chaufförer och kunder när de kommer till anläggningen för att lämna avfall. Först väger han in ankommande bilar och sedan skickar han dem vidare till respektive sorteringsfraktion.

Mikaels andra roll är att vara avfallskontrollant. Då hjälper han både till att leda de inkommande fordonen till rätt plats, men han kontrollerar också själva avfallet med bland annat stickprov.

– Jag vill känna att jag jobbar för att bidra till en bättre miljö och det gör jag varje dag i mitt jobb, berättar han.

Jobbet kräver framförallt att man har både tålamod och är stresstålig.

– Ibland händer det mycket på en gång. Då gäller det att behålla lugnet, menar Mikael.

I kundservice tar Fredrik emot och hanterar ärenden från kunder på mail och telefon, vilket kräver god datorvana och social kompetens. Det är ett jobb med växlande tempo. En stund kan det vara monotont med likadana ärenden som ska betas av, en annan stund är det högt tempo med massor av olika samtal på telefon. Det handlar om att ge god service och öka kunskapen hos kunderna.

Fredrik tycker att stämningen på NSR är väldigt god – behöver man hjälp kan man lika gärna gå till en chef som till sin närmaste kollega.

– Det vi gör på NSR bidrar faktiskt till samhällsnytta. Ibland kan jag känna att jag bara sitter med listor eller bokar mjukplasthämtningar, men tillsammans på företaget gör vi något väldigt bra, säger Fredrik.

Som avfallsrådgivare har Johanna mycket kundkontakter. Framförallt innebär det att hon ger råd till villakunder och förvaltare av flerfamiljsfastigheter kring avfallshantering. Det kan handla om placering av kärl eller bedömning av vilka kärl som behövs utifrån kundens behov. Planering är en viktig del för en fungerande avfallshantering. Som avfallsrådgivare är hon både inne på kontoret men också ute och möter kunder på plats, eftersom det är ute på den fysiska platsen som många problem kan lösas.

– Jobbet kräver att man är social och lugn, berättar Johanna. – Ibland ska mycket göras på samma gång. När jag löst ett ärende och fått nöjda kunder är jobbet som roligast, men denna bit är också den mest utmanande.

På en återvinningscentral finns många olika fraktioner för sortering av avfall, men det är inte alltid lätt att veta hur man ska sortera. Detta har Eva-Britt stenkoll på. Hon hjälper besökarna på återvinningscentralen. Arbetet kräver att man tycker om människor men också att man är flexibel.

– Ibland kan man få flera frågor av en kund samtidigt som man behöver hejda en annan som slänger fel, eller samtidigt som man just ska tömma en container, berättar Eva-Britt.

I arbetsuppgifterna ingår att köra hjullastare, jobba med sortering av farligt avfall och lite kontorsarbete.

– Roligast är det på våren, då piggnar människor till och vill börja plantera och rensa hemma. Då vaknar återvinningscentralen till liv!

Jobbet som sopbilschaufför görs i skift, varannan vecka kör Linda dagtid och den andra veckan kör hon kvällstid.

– Det är ett väldigt fritt arbete. Kärlen som ska hämtas visas på en skärm, sen kan jag bestämma själv i vilken ordning jag ska hämta dem och bygga upp min egen rutt, berättar hon.

Oftast hämtar Linda avfall från villaägares fyrfackskärl, vilket görs med en så kallad fyrfacksbil.

Att ta sig fram på trånga gator och förbi märkligt parkerade bilar kan ibland vara en utmaning, men så länge man behåller lugnet så går det oftast bra. Det krävs att man kan hantera ett högt tempo och har bra fysik – man rör mycket på sig i jobbet som chaufför.

För att nivåerna av farliga ämnen i lakvattnet som kommer från NSR:s deponier inte ska överskrida gränsvärdena måste man göra analyser av vattnet. Miljöingenjör Samuels arbetsuppgifter består både av både provtagning på fältet och analyser på kontoret.

– Det roligaste är problemlösningen. Att med hjälp av analysresultat och kunskap om anläggningen kunna sätta in åtgärder som förändrar systemet, förhoppningsvis till det bättre, säger han.

Något av det svåraste tycker Samuel är, att besluta vad som gör störst nytta miljömässigt men också ekonomiskt. Besluten underlättas av att NSR satsar mycket på miljön och driver många projekt inom olika områden.

– Det här är en plats där många världar möts, säger Samuel.

Student?

Är du student och ska skriva examensarbete eller söker du kortare uppdrag för att testa dina kunskaper i praktiken? Vi har ett samarbetsavtal med Miljöbron Skåne som förmedlar kontakt mellan uppdragsgivare och studenter. Kontakta vår personal- och arbetsmiljösamordnare.

Vi ser mångfald som en styrka och gläds åt att även ses som en attraktiv arbetsgivare på andra sidan Sundet. Möt två av våra chaufförer som berättar om sina jobb samt om skillnader och likheter mellan länderna.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close
Kontakt

Kontaktportal
Privat | Företag

Telefonnummer
Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40

Organisationsnummer: 556217-4580
Om webbplatsen