Nya tömningsdagar i Bjuv och Åstorp

I denna eller nästa vecka får du som är villakund i Bjuvs eller Åstorps kommun ett brev från oss på NSR. I brevet informerar vi om dina nya tömningsdagar.

Bjuvs och Åstorps kommun växer och därför optimerar NSR och vår entreprenör Ohlssons nu körturerna. Det innebär att nästan alla villahushåll i dessa två kommuner får nya tömningsdagar från och med vecka 24 (vecka 25 om du har tömning i udda veckor). De nya tömningsdagarna gäller kärl 1 och 2, det är ingen förändring för trädgårdskärl.

Har du Kivra får du brevet från NSR till din digitala brevlåda, annars kommer det med posten. Brevet går till den i hushållet som står på abonnemanget. Dina nya tömningsdagar syns ännu inte i tömningskalendern, men i början på vecka 24 uppdateras systemet med de nya tömningsdagarna.

Ändrade tömningsdagar i midsommarveckan

Observera att i midsommarveckan (vecka 25) tömmer vi en dag före ordinarie tömningsdag. Om din nya tömningsdag är till exempel ”onsdagar udda vecka” innebär det att i vecka 25 kommer sopbilen på tisdagen istället.

Skaffa sms-påminnelse

Med vår kostnadsfria tjänst sms-påminnelse får du ett sms kvällen innan sopbilen kommer. Tjänsten håller även reda på förändrade tömningsdagar kring midsommar, jul och nyår. Om du inte redan har sms-påminnelse kan du anmäla dig här.

Taggning och märkning pågår

I brevet informerar vi även om att vi håller på att tagga och märka sopkärl hos villor i Bjuv och Åstorp. Läs mer om vad det innebär för dig i denna nyhet.