Monica: ”Vi behöver inte handla nytt”

Monica: ”Vi behöver inte handla nytt”

Under de första åren växer barn så det knakar och kläderna hinner knappt användas innan de blir för små igen. 

Monica GlebenholtAtt köpa nya kläder hela tiden kostar dessutom en hel del, något som tvåbarnsmamman Monica Glebenholt vet om. Hon driver idag Lilla Tigern, en second hand-butik i Ängelholm som säljer begagnade barnkläder och leksaker.

– Jag var ensamstående i många år, hade det knapert. Då började det här att gro, den ekonomiska aspekten av second hand. Varför ska jag gå och betala hutlösa summor när jag kan få samma för en bråkdel?

Monica tycks inte vara ensam att tänka så.  Hon öppnade i april 2016, och har under de här 18 månaderna lyckats flytta butiken från Lilla Giraffshuset gamla lokaler vid Nytorget, till en ny lokal på Storgatan, mitt på shoppingstråket. Kundkretsen består inte bara utav lokalbefolkningen, utan folk från nordvästra Skåne, Malmö, Lund och till och med Göteborg kommer för att handla hos henne.

– Det är många som kommer hit och säger: ”Det här är precis vad vi behöver, vi behöver inte handla nytt”.

Monicas affärsidé är att folk ska komma till Lilla Tigern och se om det de behöver finns där, innan de ens ska överväga att köpa något nytt. Oftast har hon det folk behöver.

Hög kvalitetsnivå motbevisar fördomar

Det som hon anser är Lilla Tigerns styrkor är att det är bra kvalité och välorganiserat och vi kan inget annat än att hålla med henne. Allting i butiken är lätt att hitta och alla plagg ser i princip nya ut. Allting som lämnas in kontrolleras först av Monica där hon avgör om det är tillräckligt bra kvalité eller inte. De plagg och leksaker som håller måttet tar hon in. Sedan tvättar hon det, stryker och kontrollerar en gång till så att det inte finns några avvikelser. Genom att hålla en sån hög nivå kan hon motbevisa folks fördomar om att second hand ska vara fläckigt, sunkigt och lukta förråd.

Lilla Tigern butikslokal

– Det handlar om att förändra synen på vad second hand är. Folk har gamla bilder på vad det är och de behöver förnyas.

Allt som inte säljs doneras

 Allt som inte säljs doneras antingen till Agera, en ideell förening i Ängelholm, eller till barnhem i Estland eller Sydafrika. Ingenting slängs.

 Men det som gör Lilla Tigern extra speciellt är Monicas energi och driv. Hon tror på det hon gör och det märks.

– Jag känner att jag gör en skillnad för människor och jag gör en skillnad för miljön. Jag mår så himla gott varje dag jag går hem, för jag känner det i magen att jag gör något, jag gör någonting rätt.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window