Försening i soptömning – Ängelholms kommun

Läs mer
Gå direkt till innehåll
NSR AB
Sök

Lämna textiler till återbruk och återvinning

Du vet väl om att du kan lämna utslitna och trasiga plagg till återvinning? Då kan dina håliga strumpor bli till nya produkter och leva kvar i kretsloppet.

Vi slänger nästan 8 kilo textiler i restavfallet per person och år. Men vår textilkonsumtion har stor miljöpåverkan och därför måste vi se till att denna värdefulla resurs stannar längre i kretsloppet. Så släng inte textiler i soporna – lämna till återbruk och återvinning!

Lämna till återbruk

Hela och rena kläder och hemtextiler kan du skänka till klädinsamling. Lämna i en insamlingscontainer (finns bland annat vid de flesta återvinningsstationer) eller på din återvinningscentral. Förpacka i en plastpåse eller sopsäck för att skydda textilerna mot väta. Textiler är det enda du ska lämna i säck på återvinningscentralen.

Lämna till återvinning

Trasiga och utslitna textiler kan du också lämna, både i insamlingscontainrar och på återvinningscentralen. Din utslitna t-shirt och dina håliga strumpor kan till exempel återvinnas till trasor eller möbelstoppning. Bra va?

Behöver jag separera helt och trasigt?

Nej, du behöver inte dela upp dina textiler för återbruk och återvinning. Våra samarbetspartners sorterar textilerna manuellt. Det som kan användas igen går till återbruk och det som bedöms som uttjänt går till återvinning.

Detta kan du inte lämna

Lägg inte blöta eller grovt nedsmutsade textiler (med exempelvis olja eller färg) i klädcontainrar på stan eller på återvinningscentralen. De går inte att återbruka eller återvinna och kan dessutom förstöra övriga textiler i containern. Grovt nedsmutsade eller blöta textiler lägger du i restavfallet.

Fler textiltips

Kontakta oss

Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40
E-post: kundservice@nsr.se

Kundservice öppettider

Måndag-onsdag 08.15-16.15
Torsdag 08.15-15.00
Fredag 08.15-16.15
Lunchstängt 12.00-12.30

E-tjänster

Samtliga e-tjänster och blanketter
Anmäl dig till våra digitala utskick

Postadress

NSR AB
251 89 Helsingborg

Besöksadress

Hjortshögsvägen 1
254 64 Helsingborg
Hitta till oss

Organisationsnummer

556217-4580

Snabblänkar