Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Frågor & svar

Hur fungerar reglaget som sitter på sopkärlet?

Reglaget innehåller ett kretskort med många olika funktioner bland annat en sändare. Den registrerar t ex att en tömning skett och även position. När spaken på reglaget skjuts från höger till vänster skickas en signal via Öresundskrafts nya smarta stadsnät LoRaWAN. Signalen går in till NSR:s system för ruttplanering.

Beställningen läggs in i systemets nästa körtur i testområdet. Varje morgon får testchauffören en ny unik körtur i sin läsplatta som med GPS guidar hen till rätt hushåll. Testchauffören tömmer kärlen och för tillbaka reglaget.

Varför är det ett manuellt reglage? Finns det ingen app?

Detta är ett första test av denna typ av teknik där vi kopplar ihop sopkärl, nätverk, ruttplaneringssystem och sopbil. Det är ett test för att undersöka hur tekniken fungerar och hur du som kund använder bestäm-själv-tömning. Det kan bli aktuellt i nästa test med app för att godkänna tömning eller direkt beställning.

Reglaget är idag manuellt och sitter på kärlet för att det ska vara enkelt för alla att testa metoden oavsett vilken teknikvana testhushållet har. På utsidan ser det ut som en enkel konstruktion i väderbeständig plast, men inuti finns ett kretskort med högteknologiska sensorer som är utvecklade för detta test.

Hur känsliga är sensorerna? Är de väderskyddade?

Kretskortet i reglaget är ingjutet i silikon och ska därför tåla väder och vind.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close
Kontakt

Kontaktportal
Privat | Företag

Telefon
Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40

Hitta till oss

Organisationsnummer
556217-4580