Hållbar konsumtion med Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarnas första tema är Hållbar konsumtion. Det är inte så komplicerat som det kanske låter. Här får du lite tips på hur du kan tänka om du vill konsumera mer hållbart.

Att konsumera hållbart handlar om att välja varor som håller länge, som har låg miljöpåverkan redan från början och som producerats under schyssta arbetsförhållanden.

Tänk efter före

Innan du ska handla något kan du fundera över om du verkligen behöver köpa nytt eller om det går att reparera det du har. Om du måste köpa så lägg lite tid på att hitta ett begagnat alternativ eller en hållbar produkt. När du står och väljer bland varor, se då till att välja företag som bidrar till så lågt klimatavtryck som möjligt. Hållbar konsumtion innebär inte totalt köpstopp, utan bara att göra smartare val och hitta sin nöjdpunkt.

NSR:s tävlande i Minimeringsmästarna är i fullgång med att ta sig an temats utmaningar. De tre utmaningarna är köpstopp (för nyproducerade saker), ge bort en second hand present och inventera engångsprodukter.

Vad är Minimeringsmästarna?

I Minimeringsmästarna tävlar hushåll i hela Sverige mot varandra i att minska sina avfallsmängder. Från NSR:s region deltar 18 hushåll från Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Åstorp och Ängelholm. Tävlingen pågår i ett år, går igenom fem teman och varje tema har tre utmaningar.

Tävla som digital minimeringsmästare

Kom ihåg att även om du inte är med i den stora tävlingen kan du fortfarande delta som digital minimeringsmästare. Då tävlar du om mindre priser och hjälper till att samla poäng för din kommun. Följ Minimeringsmästarna på Facebook och Instagram för att ta del av alla utmaningar.