H22 CITY EXPO

30 MAJ -3 JULI 2022

HELSINGBORG/SVERIGE

NSR på H22 City Expo

Sommaren 2022 tar Helsingborg sin stolta tradition av stadsmässor till nästa nivå. Genom H22 City Expo bjuder Helsingborg in hela världen till en färgsprakande innovationsshow för alla åldrar.

NSR är såklart på plats och här kan du läsa mer om vilka aktiviteter och upplevelser vi kommer att erbjuda under H22. Kom och upplev, våga, testa, utveckla, lär och njut!

NSR på H22

Studiebesök på NSR - från soptipp till innovationspark

Studiebesök på NSR - från soptipp till innovationspark

Under H22 kommer NSR och Öresundskraft bjuda in dig som är intresserad av avfallsfrågor till ett unikt studiebesök på Filborna återvinningsanläggning och industripark.

Det kommer att bli en resa från 80-talets soptipp till dagens moderna arena för miljöteknik. Du får bland annat chansen att se den helt nybyggda biokolsanläggningen och det avfallseldade kraftvärmeverket. Missa inte!

Om studiebesöket på NSR

Säg hej till smarta soprummet, sopbilen och sophjälten

Säg hej till smarta soprummet, sopbilen och sophjälten

Är du nyfiken på hur du sorterar kluriga sopor som frigolit och kuvert? Eller vad ditt osynliga avfall väger? Eller hur sopbilen ser ut inuti? Då ska du titta förbi NSR:s eventyta i Oceanhamnen.

Vi kommer att finnas på plats under hela H22 och bjuder både stora och små på cirkulär inspiration till att sortera mera och konsumindre. Vi kör delvis olika aktiviteter olika dagar,  så titta gärna förbi flera gånger under H22. Kom och bli en sophjälte du med!

Mer om våra aktiviteter

Besök vårt nyinvigda kompetenscenter för biokol

Besök vårt nyinvigda kompetenscenter för biokol

I juni inviger vi en biokolsanläggning där stadens och invånarnas park- och trädgårdsavfall blir till biokol. Det klimatsmarta biokolet återförs som näring till stadens grönområden och medborgarnas odlingar i ett lokalt kretslopp.

Från den 10 juni kommer du ha möjlighet att besöka vårt nya kompetenscenter för biokol. Här får du även veta mer om avfallets historia och om NSR:s 40 år i samhällets tjänst.

Besök vårt kompetenscenter

Detta händer på RecoLab under H22

Detta händer på RecoLab under H22

En skitviktig invigning och ett TED Talk om oändligt liv för resurser och vår planet. Det är några av de aktiviteter som NSR kommer att köra på RecoLab under H22.

Dessutom erbjuds dagliga guidningar både på svenska och engelska i RecoLabs världsunika cirkulära utvecklingsanläggning. Ett guidat besök tar cirka 45 minuter.

Mer om RecoLab

Soptömningen under H22

Soptömningen under H22

Vi hämtar invånarnas avfall som vanligt under H22, men i eventområdena – däribland Oceanhamnen – behöver vi tömma även på helgerna. Tack för att du släpper fram sopbilen och parkerar så att bilar inte hindrar sikt och framkomlighet.

När du besöker stadsmässan slänger du ditt avfall i de utplacerade soptunnorna eller miljöstationerna. Tillsammans gör vi H22 till en ren och snygg upplevelse!

Här finns miljöstationerna på H22

Program för hela H22 City Expo

Program för hela H22 City Expo

På sidan h22cityexpo.se får du reda på vilka aktiviteter du kan ta del av under H22 City Expo. Upplev en stad med alla sinnen och öppna upp för nya smaker, möten och äventyr genom musik, events, hackatons, föreläsningar, spännande utomhusaktiviteter och mycket mer.

Sidans innehåll kommer att uppdateras löpande fram tills dess att H22 City Expo startar, men  kika in redan nu och planera vad du vill hänga med på!

Till H22-programmet