Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Kök Som Räddar Käk

Visste du att restaurangbranschen i Sverige slänger 142.000 ton matavfall varje år och att 62% av detta är svinn*? Här finns det resurser att spara och pengar att vinna! Därför har vi dragit igång Kök Som Räddar Käk – en satsning för er krögare i nordvästra Skåne som vill minska matsvinnet och öka återvinningen.

All mat som går att rädda är ren vinst. Genom planering och ökad kunskap, kan din krog minska matsvinnet och få bättre lönsamhet, stoltare medarbetare och nöjdare gäster!

* Naturvårdsverket 2014. Matsvinn är livsmedel som skulle kunna ha ätits om det hanterats annorlunda men som slängts.

Så funkar det:

  • Vi hjälper er att komma igång och ger rådgivning och stöd under resans gång.
  • Ni får låna en våg, så att ni enkelt kan se hur mycket ert matsvinn minskar.
  • Vi bjuder in till workshops och ger er tillgång till ett växande krögarnätverk. Dessutom erbjuder vi olika möjligheter att visa upp er restaurangs miljöengagemang för omvärlden!
  • Varför ska jag delta i Kök som räddar käk? add

    För att samtidigt som ni blir en hållbarare restaurang så vinner ni ära och minskar era kostnader. En vinna-vinna-vinna situation helt enkelt!

  • Hur anmäler jag mig? add

    Du anmäler dig i formuläret nedan. Du blir inom kort kontaktad av en av våra matsvinnsrådgivare, Jonas eller Göran.

  • Kostar det något? add

    Nix pix! Det är helt gratis att vara med. Vi erbjuder även gratis morotskärl de första tre månaderna och möjligheten att låna av våg samt testa källsorteringsutrustning.

  • Vad ingår? add

    • Rådgivning och stöd från våra rådgivare
    • Utbildning, workshops och nätverkande
    • Marknadsförings- och tävlingsmöjligheter

    Vi erbjuder även gratis morotskärl de första tre månaderna och möjligheten att låna våg samt testa källsorteringsutrustning.

  • Vad är ett morotskärl? add

    Morotskärl är ett matavfallskärl som du får låna av oss utan kostnad under tre månader.

Nyheter

Kök som räddar käk erbjuder utbildning

Är ditt kök intresserad av en utbildning om matsvinn och återvinning? Vi erbjuder en kostnadsfri utbildning på NSR:s huvudkontor i Helsingborg.

Anmäl ditt intresse till angelika.blom@nsr.se.

Matsvinns-tips

  • Erbjud kunderna en doggybag om det inte orkat äta upp.
  • Servera mindre portioner men erbjud möjligheten att ta om.
  • Håll rätt temperatur i kyl och frys.
  • Sälj överblivna portioner via en matsvinnsapp tex. ResqQ och Karma

Fyll i nedan formulär så kontaktar vi dig.
  •  
  •  
  •  
  •  
    För att NSR ska kunna kontakta dig angående Kök som räddar käk så behöver du godkänna att vi sparar dina uppgifter. Vill du inte vara med i projektet efter första kontakten så kommer vi radera din kontaktinformation. 

*För att NSR ska kunna kontakta dig angående Kök som räddar käk så behöver du godkänna att vi sparar dina uppgifter. Vill du inte vara med i projektet efter första kontakten så kommer vi radera din kontaktinformation. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close
Kontakt

Kontaktportal
Privat | Företag

Telefonnummer
Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40

Organisationsnummer: 556217-4580
Om webbplatsen