Kök som räddar käk
All mat som går att rädda är ren vinst. Genom planering och ökad kunskap, kan din krog minska matsvinnet och få bättre lönsamhet och nöjdare gäster!
Visste du att restaurangbranschen i Sverige slänger 142.000 ton matavfall varje år och att 62 procent av detta är svinn*? Här finns det resurser att spara och pengar att vinna! Därför har vi dragit igång Kök Som Räddar Käk – en satsning för er krögare i nordvästra Skåne som vill minska matsvinnet och öka återvinningen.
* Naturvårdsverket 2014. Matsvinn är livsmedel som skulle kunna ha ätits om det hanterats annorlunda men som slängts.
Varför ska jag delta i Kök som räddar käk?
För att samtidigt som ni blir en hållbarare restaurang så vinner ni ära och minskar era kostnader. En vinna-vinna-vinna situation helt enkelt!
Så här funkar det
- Det är helt gratis att vara med.
- Vi hjälper er att komma igång och ger rådgivning och stöd under resans gång.
- Ni får låna en våg, så att ni enkelt kan se hur mycket ert matsvinn minskar.
- Vi erbjuder även gratis morotskärl* de första tre månaderna och möjligheten att testa källsorteringsutrustning.
- Vi bjuder in till workshops och ger er tillgång till ett växande krögarnätverk.
- Dessutom erbjuder vi olika marknadsförings- och tävlingsmöjligheter så att ni kan visa upp er restaurangs miljöengagemang för omvärlden!
* Morotskärl är ett matavfallskärl som du får låna av oss utan kostnad under tre månader.
Bli ett kök som räddar käk – anmäl dig här
Du anmäler dig genom att fylla i formuläret. Därefter blir kontaktad av en av våra matsvinnsrådgivare, Jonas eller Göran.