Hämtning av grovavfall

Hämtning av grovavfall

Du som äger en flerfamiljsfastighet är skyldig att se till att dina boende har möjlighet att lämna grovavfall i närheten av fastigheten.

Grovavfall är stort hushållsavfall som inte får plats i ett avfallskärl. Det kan vara möbler, leksaker, husgeråd, mattor, tavlor och mycket annat. Även stort elektronikavfall hämtas som grovavfall. Du som äger en flerfamiljsfastighet måste se till att dina boende har möjlighet att lämna grovavfall i närheten av fastigheten.

Grovavfall får bara hämtas av NSR eller den entreprenör som NSR har avtal med. Du som fastighetsägare eller förvaltare får aldrig transportera bort dina boendes hushållsavfall.

Det måste finnas möjlighet att lämna grovavfall

Du som fastighetsägare måste se till att dina boende har möjlighet att lämna sitt grovavfall i närheten av sin bostad. Detta krav kan du tillgodose på olika sätt men det vanligaste är att man har ett speciellt rum för grovavfall.

Krav på ett rum för grovavfall

  • Dörren måste vara minst 1,2 meter bred
  • Dörren måste vara minst 2 meter hög

Du kan välja mellan schemalagd eller budad hämtning

Det finns två möjligheter att få grovavfall hämtat:

  • Schemalagd hämtning – vi hämtar ditt grovavfall på fasta dagar. Antingen hämtar vi varje vecka eller varannan vecka.
  • Budad hämtning – vi hämtar ditt grovavfall efter att du gjort en beställning hos vår kundservice. Hämtning sker inom 14 dagar.

Så tar vi betalt för hämtningen

Du betalar alltid en framkörningsavgift och i den ingår det fem minuters lastning av grovavfall. Om lastningen tar mer än fem minuter får du betala för varje påbörjad minut.

Budad hämtning

TjänstPris
Framkörningsavgift inkl. 5 minuters lastning350 kr
Per lastningsminut utöver 5 minuter70 kr

Schemalagd hämtning

26 eller 52 hämtningar per år. Pris per hämtning.

TjänstPris
Framkörningsavgift inkl. 5 minuters lastning300 kr
Per lastningsminut utöver 5 minuter60 kr

Boka din hämtning här

Företag och verksamheter kan beställa hämtning av grovavfall genom en så kallad minutenhämtning. Vid beställning av minutenhämtning ingår fem minuters lastning. Tänk på att allt avfall enkelt ska kunna lyftas av två personer, så du kan till exempel inte lämna ett piano. Vi hämtar inte heller emballage, lastpallar eller bildäck.

Kundnumret hittar du på din faktura

Adress där grovavfallet ska hämtas

You must confirm you're not a robot.

I våra formulär samlar vi in de uppgifter du angivit för att kunna leverera våra tjänster och hantera felanmälningar och kundsupport. Behandlingen av uppgifterna sker i enlighet med gällande lagstiftning. Läs mer om hur NSR hanterar personuppgifter på www.nsr.se/om-den-har-webbplatsen/gdpr.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of eslov.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close popup window