Brand på återvinningsanläggningen för företag i Helsingborg

Vid lunchtid tisdag 29 juni började det brinna på återvinningsanläggningen i Helsingborg. Det är verksamhetsavfall som brinner på en betonggjuten sorteringsplatta.

Det brinner i två högar med verksamhetsavfall och räddningstjänsten är på plats. Just nu arbetar NSR och räddningstjänsten tillsammans för att släcka branden i den mindre högen. Den större högen kommer att få brinna ut. Hur lång tid släckningsarbetet tar går inte att säga, men det kan komma att ta tid.

Tack vare personalens snabba och skickliga agerande samt det fina samarbetet med räddningstjänsten kunde förloppet vändas och branden komma under kontroll.

– Till en början stängde vi anläggningen för företag för att inte försvåra räddningstjänstens arbete med mycket trafik. Nu är branden under kontroll och anläggningen är öppen igen, säger Pernilla Ringström enhetschef för kommunikation och kundservice på NSR.

Ingen person har kommit till skada i branden.

Uppdatering 30 juni

Det brinner fortfarande i den större högen. Släckningsarbetet kan komma att intensifieras under de närmsta dagarna vilket eventuellt kan leda till rökutveckling.

Uppdatering 1 juli

Klockan 13.30, idag torsdagen den 1 juli, intensifierar vi släckningsarbetet vilket kan orsaka ökad rökutveckling från området, men det är alltså ingen ny brand.

Brand på anläggningen