Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Bygg- och rivningsavfall

Bygg- och rivningsavfall uppstår vid renoveringar av hus och fastigheter. Det är avfall som är del av ett hus eller en byggnad och är avfall som inte uppstår i den dagliga skötseln av ett hushåll. Bygg- och rivningsavfall är ett verksamhetsavfall.

Gips

Gips kan vara gipsplattor och gipsskivor.

Tänk på

Gips med reglar och kakel ska inte sorteras som gips utan ska sorteras som ej sorterbart på återvinningscentralen.

Vad händer sen?

Vi skickar gipsskivorna till återvinnare som gör nya gipsskivor. Därmed minskas behovet av att importera ny gipsråvara från andra länder.

Isolering

Isolering kan vara  glasull, glasfibertak, planglas, speglar och stenull

Tänk på!

Det är viktigt att sortera isolermaterial rätt bland isolering så att det inte går till förbränning. Hamnar isolering bland avfall som ska till förbränning smälter materialet och sätter sig på väggarna i förbränningspannan.

Vad händer sen?

Vi deponerar avfallet på vår specialdeponi på NSR:s återvinningsanläggning Helsingborg. Isolering är ett av de få avfallslag som deponeras.

Illustration betong och tegel

Betong och tegel

Bland betong och tegel sortera du betongplattor, takpannor och tegelstenar

Tänk på

Betong med annat material på, exempelvis golvmattor eller träreglar ska sorteras som ej sorterbart på återvinningscentralen.

Vad händer sen?

Vi krossar materialet och använder sedan massorna till konstruktion på egna anläggningar, bland annat till att bygga vägar och täcka vår deponier.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close
Kontakt

Kontaktportal
Privat | Företag

Telefon
Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40

Hitta till oss

Organisationsnummer
556217-4580