Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Helsingborg får fem nya återvinningsstationer

PUBLICERAD: 2020-06-04
I juni får Helsingborg fem nya återvinningstationer. En återvinningsstation vardera kommer etableras i områdena Kattarp, Vallåkra, Västergård, Hasslarp och Rydebäck. Etableringarna är ett resultat av gott samarbete mellan Helsingborgs stad och Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Helsingborgs stad har tagit fram förslag på platser och FTI har under våren sökt bygglov. Fem stationer är nu redo att ställas ut runt omkring i kommunen, vilket kommer ske i början av juni. De nya stationerna kommer att göra det lättare för boende att återvinna sina förpackningar och tidningar.

– Helsingborg har tidigare haft ont om återvinningsstationer och vi är jätteglada över att staden har hjälpt till att ta fram nya platser. Vi hoppas att det kommer fungera bra och att det kanske går att få till ytterligare några stationer på sikt, säger Magnus Sandström, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

Återvinningsstationer är till för närboende hushåll och ger dem möjlighet att lämna sina pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar samt tidningar till återvinning, vilket väsentligt bidrar till att vi aktivt sparar på jordens ändliga resurser vid tillverkning av nya förpackningar och produkter.

– Med dessa nya stationer på plats hoppas jag att vi kan underlätta för invånarna i Helsingborg att på ett enklare sätt återvinna sina förpackningar och tidningar, säger Magnus Sandström, FTI.

Läs mer om återvinningsstationer och hur du hittar till dem på FTIABs hemsida

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close
Kontakt

Kontaktportal
Privat | Företag

Telefon
Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40

Hitta till oss

Organisationsnummer
556217-4580