Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Kök som räddar käk minskar matsvinnet

PUBLICERAD: 2020-02-11
Under 2019 har ett 20-tal restauranger i nordvästra Skåne jobbat aktivt för att minska matsvinnet genom projektet Kök som räddar käk. Arbetet har gett resultat – genom att bland annat väga svinnet, anpassa portionerna och informera gästerna har deltagarna lyckats minska sitt matsvinn rejält.

En stor del av restaurangbranschens matavfall är svinn. 2019 startade NSR  Kök som räddar käk – en satsning för att bistå krögare med utbildning, nätverk och utrustning för att minska matsvinnet. Närmare 20  restauranger i regionen deltar och mätningarna visar att de hittills i snitt minskat sitt matsvinn med drygt 25 procent.

Resultatet från  Kök som räddar käk  visar att det finns potential till förbättringar inom restaurang­branschen. Därför rullar NSR nu ut initiativet i den dagliga driften, där våra avfallsrådgivare kommer jobba för att få med fler nordvästskånska restauranger i arbetet mot matsvinn.

Vill du  också bli ett Kök som räddar käk? Anmäl dig då via vårt formulär eller  kontakta Jonas Fredin  (jonas.fredin@nsr.se)

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close
Kontakt

Kontaktportal
Privat | Företag

Telefon
Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40

Hitta till oss

Organisationsnummer
556217-4580