Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Ditt trädgårdsavfall kommer bidra till minskad global uppvärmning – NSR satsar på biokol

PUBLICERAD: 2020-01-29
NSR satsar på biokol – investerar 25 miljoner tillsammans med Klimatklivet för att låta regionens trädgårdsavfall bidra till minskad global uppvärmning. Investeringen handlar om en ny produktionsanläggning på Filborna i Helsingborg.

Redan idag hanterar NSR regionens avfall som resurser. Papper, plast och metall blir råmaterial till nya produkter. Matavfall rötas till biogas och biogödsel. Att sluta kretsloppen är viktigt för att begränsa uppvärmningen till 1,5 grader och samtidigt hantera jordens resurser hållbart.

Vad betyder detta för mig som invånare?

Genom att lämna in ditt trädgårdsavfall till oss eller få det hämtat hemma vid tomten, bidrar du till det kretslopp där kol binds in ifrån atmosfären och återförs till jorden. Det övergripande målet är att skapa samhällsnytta i form av minskat koldioxidavtryck, och att möjliggöra cirkulära modeller där de näringsämnen och de material vi har i omlopp används på ett resurseffektivt sätt.

Byggtiden är planerad till 1 år och produktionsstart planeras till februari 2021. Under tiden kommer vi fortsätta genomföra olika försök, samt bjuda in aktörer och intressenter på en fantastisk framtidsresa.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close
Kontakt

Kontaktportal
Privat | Företag

Telefon
Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40

Hitta till oss

Organisationsnummer
556217-4580