Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Driftstörningar i flera system

PUBLICERAD: 2019-07-05
Vecka 27 har vi upplevt driftstörningar i flera system. Detta har främst drabbat kunder som ringt oss eller velat använda vår webbplats.

Driftstörning telefoni

Tisdagen den 2 juli gick vår telefonilösning delvis ner. För att komma tillrätta med problemet gjordes en omstart efter kontorstid. Under onsdagen var telefonin åter i drift, men på grund av många påringningar och tillfälligt begränsade öppettider* kunde väntetiden tidvis upplevas som lång. Väntetiden i telefonkö låg då mellan 3 och 20 minuter.

* Vecka 27, 28 och 29 nås kundservice på telefon klockan 8.00-12.00. Från vecka 30 återgår vi till ordinarie öppettider.

På fredagen ska driftstörningarna i telefonin vara lösta och eventuella följdeffekter övervakas och åtgärdas av tekniker.

Driftstörning webb

Torsdagen den 4 juli gick vår webbplats nsr.se ner efter en planerad uppdatering. Man arbetade intensivt för en lösning under natten. Webbplatsen var delvis åter igång på morgonen fredagen den 5 juli. På förmiddagen gick alla de viktigaste funktionerna igång och man kunde åter göra beställningar samt söka i tömnings- och sorteringskalendern. Kvarstående mindre fel är ännu under åtgärdande.

Driftstörning affärssystem

Under veckan har det periodvis varit störningar i det system som skickar uppdrag från kundservice till transportplanering och vidare ut i sopbilarna. Det betyder att en del turer inte fungerat optimalt. Bland annat kan det ha drabbat dig som beställt hämtning av mjukplast eller grovavfall. Du kan hjälpa oss genom att avvakta lite extra innan du kontaktar oss igen. Vi arbetar intensivt för att hämta in alla uppdrag och kommer att sätta in extra resurser i helgen och kommande vecka.

Så har du kunnat nå oss

Under driftstörningarna har du som kund kunnat maila oss, men på grund av ovanstående har vi haft begränsad möjlighet att hinna besvara mail. Väntetiden för kundärenden är just nu två arbetsdagar vilket är ordinarie väntetid. Vi kommer att sätta in extra resurser under lördagen den 6 juli för att korta ner väntetiden ytterligare.

Så har vi informerat

Driftstörningarna har meddelats löpande via vår Facebooksida samt via alert-meddelande på vår hemsida. Vi beklagar om du som kund drabbats av olägenhet på grund av störningarna och vill försäkra dig om att vi arbetar hårt för att allting ska fungera som vanligt igen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close
Kontakt

Kontaktportal
Privat | Företag

Telefon
Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40

Hitta till oss

Organisationsnummer
556217-4580