Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Länge leve lökarna – UPPDATERING

I sann återbruksanda delar Helsingborg stad med sig av utblommad blomsterlök. Lökarna kommer från Helsingborgs blomsterprogram och har blommat i planteringar och blomsterfat runt om i staden.

Lökarna är nu slut!

Totalt tre ton blomsterlökar skulle delas ut på återvinningscentralen den 1-2 juni mellan 09.00 och 15.00 men redan vid lunchtid på lördagen var lökarna slut. NSR och Helsingborgs stad beklagar de kunder som blev utan men gläds samtidigt åt att helsingborgarna är så engagerade i återbruk.

Nyheten uppdaterad 2 juni.

Praktisk information – ej längre giltig

Du plockar lökarna i matavfallspåsar som NSR tillhandahåller. Utdelningen sker på Återbruket i anslutning till Helsingborgs återvinningscentral på Välavägen 222. Återbruket ligger precis utanför återvinningscentralens bommar.

Om lökarna

Lök och blast sitter ihop så ett planteringstips är att gräva ett hål, tre gånger lökens storlek i djup, och plantera löken med blasten kvar. När lökbladen är helt nedvissnade kan blasten klippas bort och förhoppningsvis kommer det blomsterlök till nästa vår – dock lämnar vi ingen garanti. Det kommer att finnas en blandad kompott av löksorter, bland annat tulpaner, narcisser och allium.

Helsingborgs blomsterprogram

Helsingborgs blomsterprogram är programmet för ettåriga blommor i ungefär 16 större och mindre rabatter och cirka 650 blomsterfat. Här kan du läsa mer om programmet.

Länge leve prylen

Har du rensat hemma och har prylar som är hela och rena kan du passa på att ta med dem till Återbruket. Då kan de bli till glädje för någon annan.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of nsr.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close
Kontakt

Kontaktportal
Privat | Företag

Telefonnummer
Växel: 042-400 13 00
Kundservice: 042-400 13 40

Organisationsnummer: 556217-4580
Om webbplatsen